Haber: Eren EKİNCİ


MANİSA'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Manolya Meydanı'nda kadın cinayetlerine dikkat çekmek için imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasında, geçtiğimiz aylarda Manisa'da evlilik hazırlığı yaptığı polis memuru Beytullah T. (38) tarafından tabancayla vurularak öldürülen bayan polis memuru Gülay Memiş'in (38) emekli polis memuru babası Ali İhsan Memiş de yer aldı. Memiş, kızını katleden Beytullah T.'nin bu cinayeti planlayarak işlediğini iddia ederek, bugün duruşması yapılacak olan cinayet konusunda en ağır cezanın verilmesini istedi.

MANİSALI kadınlar, kadın cinayetlerini durdurmak için harekete geçti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manolya Meydanı'nda imza kampanyası başlattı. Erkekler tarafından öldürülen kadınların resimlerinin bulunduğu dövizleri taşıyan kadınlar, Manisalılardan destek istedi. Platform Temsilcisi Semiha Hasgör, toplanan imzaların yeni kurulan hükümete sunulacağını belirterek, "Biran önce Özgecan Yasası'nın çıkmasını istiyoruz. Vahşice öldürülen Özgecan'ın ismi bu yasada sembol olsun istiyoruz. Kadın cinayetleri teriminin yasalara girmesi ve kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi, saygın tutum indirimi, aşırı sevgi indirimi gibi katilleri aklayan ve indirimleri kaldıran hükümlerin yasalaşmasını istiyoruz. Hükümet kurulduktan sonra topladığımız imzaları meclisteki kadın milletvekillerine de çağrı yaparak biran önce Özgecan Yasası'nın çıkarılmasını isteyeceğiz. 2015'te Manisa'da 6 kadın öldürüldü" diye konuştu.

"BU PLANLANMIŞ BİR CİNAYETTİR"
İmza kampanyasında, Manisa Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nde çalışan ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan polis memuru Beytullah T. tarafından öldürülen, polis memuru Gülay Memiş'in babası Ali İhsan Memiş de yer aldı. Yıllarca polis teşkilatına emek vermiş emekli bir polis memuru olduğunu dile getiren Memiş, adalete güvendiğini belirterek şöyle konuştu: "Ben yıllarca polis teşkilatına emek vermiş emekli bir polisim. Kızım da benim izimden gidiyordu. Bu olayı ilk duyduğumda şok oldum. Rahmetli kızımı, namazdan kalktığında vurup öldürmüş. Bu olayın planlanarak yapıldığını düşünüyorum. Kızımı öldürdükten sonra bütün kapıları kilitleyerek kaçıyor. Daha sonra cinayet işlendikten sonra ben kızımı katleden şahsı arayarak ‘Neredesiniz' diye sordum. Tabi bu cinayetten haberim yoktu. Bana, soğukkanlı bir şekilde Gülay ile görüşmediğini ve İzmir'e rapor sunmaya gittiğini söyledi. Bütün her şeyi yalanlar üzerine planlayarak kaçtı. Ben Türkiye Cumhuriyeti adaletine güveniyorum. İnşallah gerekli cezayı bulur."

"UMARIM ADALET YERİNİ BULUR"
Gülay Memiş'in başarılı ve çalıştığı illerde çok sevilen bir polis memuru olduğunu dile getiren Memiş, polislik hayatı boyunca bu tür cinayetlerle çok sık karşılaştığını fakat kendi başına geldiğinde şok olduğunu ifade etti. Memiş, "Yıllarca bu tür olayların arkasından gittim. Kendi başıma geldiğinde resmen şoka girdim. 13 yıldır kızımın peşindeyim. Kendimi bir kenara bıraktım ve kızım ile 18 yaşındaki çocuğu için hayatımı seferber ettim. Ama yine de çocuğuma sahip çıkamadım. Umarım adalet yerini bulur" diye konuştu.

Gülay Memiş'i öldüren Beytullah T.'nin hakim karşısına çıkacağı dava yarın Manisa Adalet Sarayı'nda görülecek.
Editör: TE Bilişim