Organize Sanayi Bölgelerindeki işletmelerin bundan sonda bağlı oldukları belediyelere emlak vergisi ödemeyecek olması, Manisa yerelinde en çok Yunusemre Belediyesi için pahalıya mal oldu. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nden bu yolla 12 milyon lira tahsil eden belediye, artık bu paradan mahrum kalacak. Yunusemre Belediyesi durum karşısında yeni bir formül arayışına girdi ve Fen İşleri Müdürlüğü eliyle, geçmişe dönük asfalt ve kaldırımlar için harcanan parayı, o bölgedeki mülk sahiplerinden almaya karar verdi. Bu formül, önümüzdeki ay, Yunusemre Belediye Meclisi’ne sunularak, Meclis’ten onay almayı bekleyecek.

MALİYE Bakanı Nabi Avcı’nın Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan işletmelerin bundan sonra belediyelere emlak vergisi ödemeyeceğini açıklaması ardından Yunusemre Belediyesi’nden şok eden bir hamle geldi. OSB içerisindeki işletmelerin emlak vergisi ödememesi nedeniyle 12 milyon TL gibi bir zarara uğrayan Yunusemre Belediyesi faturayı vatandaşa çıkardı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda 4 Haziran tarihinde düzenlenen ekonomi istişare toplantısına katılan Maliye Bakanı Nabi Avcı, sanayicilerin daha rahat etmesi için Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan işletmelerin belediyelere emlak vergisi ödemeyeceğini açıklamıştı.

Açıklamanın ardından büyük zarara uğrayan belediyeler, gelirlerinde eksiklik yaşamamak için yeni bir yol arayışına girdi.

Yunusemre Belediyesi, 2464 sayılı yasanın 86. maddesindeki açıktan yararlanarak, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerden kesilen geliri altyapı hizmetlerinden çıkarmak için vatandaşların tepkiyle karşıladığı bir çalışmaya imza attı.

KOMİSYONLARA YAZI GÖNDERİLDİ

OSB’deki işletmelerin ödemediği vergi ücretleri nedeniyle 12 milyon TL’ye yakın bir zarara uğradığı söylenen Yunusemre Belediyesi, geriye dönük asfalt ve kaldırım hizmetlerinin parasını vatandaştan alma kararı aldı.

VATANDAŞ VERGİSİYLE YAPILAN YOLLARA BİR KEZ DAHA PARA ÖDEYEBİLİR!

Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından meclisin İdari ve Hukuk İşleri ile Plan ve Bütçe komisyonlarına gönderilen yazıda, “Belediyemiz Başkanlığınca çeşitli mahallelerimize yapmış olduğumuz alt yapı yatırımlarının bedellerinin yol harcamalarına katılım payı olarak hizmet götürülen vatandaşlardan tahsil edilip edilmeyeceğinin hususu 2464 sayılı yasanın 86. maddesi gereğince belediye meclislerine bırakılmıştır. Belediye meclisince yatırım bedellerinin tahsil edilmesi yönünde karar alındığı takdirde, vatandaştan tahsil edilecek miktarın yine aynı kanunun 92. maddesi gereğince ‘tahsil edilecek olan miktarların ilan edilerek halka duyurulmasını takip eden yıldan itibaren 2 yıl içerisinde 4 eşit taksitle alınması’ hükme bağlanmıştır. Belediyemiz başkanlığınca yapılan yollardan yol harcamalarına katılım payı alınıp alınmayacağı hususu ile eğer alınacaksa hangi aylarda alınacağı hususunun belediyemiz meclis kararına bağlanması gerektiğini arz ederim” ifadeleri kullanıldı.

MANİSA’NIN HİÇBİR İLÇESİNDE UYGULANMIYOR!

Öte yandan Yunusemre Belediyesi’nin OSB’den elde ettiği gelirin kaybı nedeniyle hayata geçirmek istediği 2464 sayılı yasanın 86. ve 92. maddesinin Manisa’nın hiçbir ilçe belediyesi tarafından uygulanmadığı öğrenildi.

YAZI MECLİSTE UYGUN GÖRÜLÜRSE…                       

Fen İşleri Müdürlüğü’nün komisyonlara gönderdiği yazının önümüzdeki mecliste gündem maddeleri içerisinde yer alacağı öğrenildi.

Fen İşleri Müdür Vekili Mehmet Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Saniye Altay ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin imzasının bulunduğu yazının mecliste kabul görmesi durumunda mülk sahipleri, mahallelerine yapılan kaldırım ve asfaltlar için 2 yıl içerisinde 4 taksitle altyapı bedeli ödeyecek.

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim