Olay, 22 Mayıs tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlilerinin dinlenme salonunda meydana geldi. Öğretim görevlisi Özer Türkmen'in kendisi hakkında diğer müdür yardımcısı Cengizhan Musabali'ye şikayette bulunmasına sinirlenen okul müdür yardımcısı M.R.U., kimsenin olmadığı bir anda Özer Türkmen'i darp ederek 27 gün rapor almasına neden olduğu iddia edildi. Özer Türkmen'in okuldaki bazı usulsüz gördüğü olayların aydınlatılması için okul müdürüne iletilmek üzere müdür yardımcısına şikayette bulunduğu ve darp olayının bu yüzden gerçekleştiği öğrenildi.

OLAYIN BÜYÜMESİNE NEDEN OLDULAR
Kendisini darp eden okulun müdür yardımcısı M.R.U. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve elinde hastaneden aldığı raporlarla olayın ardından çekilmiş fotoğraflar olduğunu kaydeden Özer Türkmen, okul müdür yardımcısının kendisini rektör ve rektör yardımcılarının atadığını belirterek, kendileri üzerinde sürekli bir baskı kurmaya çalıştığını öne sürdü. Sürekli kendilerine ağır hakaretler ve mobbing uygulayan okul müdür yardımcısı M.R.U. tarafından darp edildiğini kaydeden Türkmen, "Öğretmenler odasında dinlenirken, çay içerken, fiili darba uğradım ve sol gözümde gözlük olduğu halde ağır bir şekilde yaralandım. Okul müdürü o esnada okuldaydı. Ama gerekli hassasiyeti yerine getirip görevini yapmadı. Okul sekreteri ve okulun müdürü tutanak tutmayarak olayın daha da büyümesine neden oldular" dedi.

OKULDAKİ HUKUKSUZLUKLAR
Okuldaki adaletsizlik ve hukuksuzlukların had safhada olması nedeniyle bu vahim olayın gerçekleştiğini anlatan Türkmen, şunları söyledi: "Bu olayın gerçekleşmesinde etkili olan sebeplerden birincisi M.R.U. isimli müdür yardımcısının kendi çevresine hukuksuzca, adaletsizce kendi eşi de dahil haftada 20 saat, ayda 80 saat olmak üzere dersler yazdı. Bu adaletsizlikleri yaptılar. Sonra üniversitemizdeki 4 mahkum öğrenciye bütün öğrencilerimizin maaş kartlarını dağıtma görevi verdiler. Bu mahkum öğrenciler de bu maaş kartlarını ve öğrencilerin kimlik bilgilerini kopyalayarak öğrencilerimizi mağdur etti. Biz bu durumları ve sıkıntıları, memur arkadaşlarımıza yapılan sıkıntıları ve baskıları iletmek üzere müdür yardımcısı Cengizhan Musabali'ye ilettim müdüre söylemesi için. Benim de dersim sadece cuma günü olduğu için cuma günü okuldaydım. Bu durumu müdür beye iletsin ve bu müdür yardımcısının yaptığı sıkıntıları söylesin diye diğer müdür yardımcısına gittim. Diğer müdür yardımcısı Cengizhan Musabali de olayı daha da büyüterek M.R.U.'yu daha da hiddetlendirerek kendisini şikayet ettiğimizi belirtmesinin üzerine M.R.U. tarafından bu vahim darp olayı tarafıma gerçekleşmiştir."

YUMRUĞU ÖĞRENCİLERİM İÇİN YEDİM
Yediği yumruğu öğrencileri adına ve ortadaki adaletsizlikleri ve hukuksuzlukları dile getirdiği için yediğini anlatan Türkmen, aldığı ölüm tehditlerine rağmen hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söyledi.
Hakkındaki suçlamalarla ilgili İHA'nın görüşmek istediği Salihli MYO müdür yardımcısı M.R.U.'ya ulaşılamadı.
Editör: TE Bilişim