İl genelinde 50 bin, merkezde ise 35 bin öğrencinin üniversite eğitimi aldığı Manisa'da öğrencilerin kalacak yer sıkıntısı yaşıyor. İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, bu sıkıntının çözülmesi için hayırseverlerin ve Manisa'daki cemiyetlerin harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.
İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, Manisa'daki yurt sayısının yetersiz olduğunu savundu. Manisa'da il genelinde 50 bin merkezde ise 35 bine yakın öğrencinin yükseköğretim öğretimi aldığını ifade eden Özgüvenç, "Manisa'da diğer illerde olmadığı kadar barınma sorunu var. 50 bin il genelinde, 35 bin de merkezde öğrencimiz var. Bunların sadece üçte biri devlet yurdunda kalıyor. Diğer kısmı ise ya yurtlarda, ya da evlerde barınmak zorunda." dedi.
Her gün onlarca velinin kendilerini aradığını belirten Özgüvenç, "Velilerimiz sürekli yurt bulamadıklarından şikayet ediyorlar. Hemen hemen hepsi çocuklarını yerleştirecek bir yurt derdine düşmüş. Bu konuda siyasetçilerimize ve hayırseverlerimize destek çağrısı yapıyoruz. Biz bu konuda gönüllüyüz. Destek vermeye hazırız. Bu konunun bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Yurt sorunu nedeniyle öğrencilerin ciddi bir mağduriyet yaşadığını aktaran Özgüvenç, şöyle devam etti: "Özellikle FETÖ operasyonlarından sonra bu mağduriyet daha fazla hissedildi. Çünkü onların evlerinde ve yurtlarına kalan öğrenciler hep dışarıda kaldı. Yabancı öğrenciler de aynı şekilde mağdur oldu. Yeni yurt ve ev açılması için manevi değerleri ön planda tutan vakıfların ve cemiyetlerin desteklenmesini istiyoruz. İlim Yayma Cemiyeti olarak bizim Manisa'daki yurdumuzda 50 kız öğrenci kalıyor. Ancak bu rakam Manisa'daki öğrenci sayısının binde biri bile değil."
Editör: TE Bilişim