Manisa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği'nin Olağan Genel Kurul toplantısı, konferans salonunda yapıldı. Dernek Başkanı Kadir Murat Çam, derneğin sanayicilerin sorunlarının çözümünde önemli bir rol oynadığını söyledi. Çam, ilerleyen dönemde Manisa'ya sanayi odası kurulması için çalışma yapacaklarını belirterek, "Derneğimiz gerek Manisa'da gerekse Ankara'da sanayicilerin sesi olmayı, hak ve menfaatlerini korumayı misyon olarak kabul etmiştir. Sanayi kuruluşlarımızın üretim maliyetleri üzerindeki aşırı yükler, finansal kaynak yetersizliği, eğitilmiş kalifiye eleman temininde yaşadığımız problemler ve benzeri nedenlerden dolayı oluşan sıkıntı ve problemlerin çözümlenmesi, sanayicilerimizin önünün açılması ancak birlik ve beraberlik içerisinde ortak akıl oluşturmak suretiyle olabilmektedir. Manisa'da müstakil bir sanayi odası bulunmadığından bu görevleri yerine getirmek haliyle derneğimize düşmektedir. İlerideki günlerde şehrimizin müstakil bir sanayi odasına kavuşması için elbirliği ile çalışmalar yapacağız. Yine bu dönemde, genel kurulda aldığımız karar gereği sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek de genel kurulda yaptığı konuşmada, derneğin Manisa OSB'nin sanayicileri tarafından yönetilme mücadelesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, "Bölgemiz, Türkiye'deki en iyi OSB'lerin başında gösterilmektedir. Eğitim kuruluşları, sağladığı hizmetler, yeni sosyal donatı alanları, sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye'de daima ilkleri uygulayan bir OSB olma özelliği taşıyoruz. Son olarak Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin, yeni projesi olan Zihinsel Engelliler Korumalı İş Yeri Yaşam Merkezi ile engelli bireylerin çalışma ve toplum hayatına intibaklarının sağlanmasına destek vermek istiyoruz. Yeni atölyelerin açıldığını, ilk olarak öncü olan Teleset Group firması sekiz özel çocuk ve bir öğretmenleri ile birlikte ardından Standard Profil firması yine sekiz özel çocuk ve bir öğretmenle faaliyete geçmiştir. Diğer atölyelerimizde faaliyete geçmek isteyen firmalarımızla görüşmelerimiz devam etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Manisa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği seçimleri tek liste ile yapıldı. Kadir Murat Çam başkanlığında oluşturulan liste oy birliği ile tekrar seçildi.Kadir Murat Çam'ın başkan seçildiği derneğin yeni yönetim kurulunda Semih Vardarer, Önder Şenkol, Recep Ersan, Ramazan Sönmez, Rahim Çapra, Ethem Öztaş isimleri yer alırken, Denetim Kuruluna Ali Rıza Erdoğan, Cüneyt Buğdaycı, İlyas Bayer seçildi.

Editör: TE Bilişim