Saat 15.30 sıralarında Alaşehir Yeşilyurt Mahallesi'ne giriş yapan ralliciler 80 km'lik bir etaptan oluşan, şehrin doğu sınırı sayılan Yeşilyurt Mahallesi Gümüşçay, Killik, Ilgın, Caberfakıllı, Işıklar, Tepeköy, Piyadeler, Gürsu, Kavaklıdere, Yeniköy, Şahyar mahallelerini kapsayan parkuru tamamlayarak Kenan Evren Parkı'nda ulaştı. Ralliciler, güzergah üzerindeki Killik Mahallesi Su Deposu Tepesi ve Alaşehir Toptepe'den şehrin panoromik görüntü ve fotoğraflarını çekti. Parkuru tamamlayanlara Alaşehir'in dünyaca ünlü sultaniye üzümü, Sarıkız maden suyu, pekmez ve sirkesinin bulunduğu birer torba hediye edildi. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi Korosu bir konser verirken, Atatürk Anadolu Lisesi Halk oyunları ekibi de Trakya ve Ege yöresinden gösteriler sundu. Konserin ardından ralliciler, burada belediye tarafından kendileri için ayrılan bölümde kamp kurup, çadırlarında dinlenmeye çekildi.

YOKSULLARA 300 ÇİFT AYAKKABI

Rallinin Doğu Batı Grubu birinci başkanı Nadir Serin, günde yaklaşık 600 kilometre yol katettiklerini belirtip, "Ancak, etabın Eşme- Alaşehir arasındaki etabı 110 kilometre. Alaşehir'deki parkur çok özenli seçilmiş, bu bizleri çok mutlu etti. 110 kilometrelik parkuru 4.5 saatte dolaşabildik. Alaşehir Belediyesi'ne bu ciddiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Serin koruşmasının ardından Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan ve MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'a 'Nadir Serin Organizasyon'un amblemini otomobillerine takmak üzere hediye etti. Serin, ayrıca Alaşehir'deki yoksul ve muhtaç çocuklara dağıtılmak üzere 300 çift ayakkabı bağışında da bulundu.

"DÜNYA BURADA"

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da "Parkur boyunca Alaşehir'i tanıtıcı afiş ve levhalar yerleştirdik. Amacımız ilçemizin dünya çapında tanıtılması, sosyal kalkınmaya katkı sağlamak. İlçemizde konuk etiğimiz 670 katılımcı bizleri onurlandırdı. 'Alaşehir'i dünya şehri yapacağız' dedik, İşte, dünya burada. 670 katılımcının Alaşehir'de bir gece konaklamasıyla esnafımıza ekonomik katkı sağlaması. Dünyaca ünlü uçsuz bucaksız Sultaniye üzüm bağlarımızın tanıtılması, bizim için en büyük onurdur. İlçemize sosyal ve kültürel anlamda katkıda bulunması açısından halkımız için iyi bir etkinlik oldu" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI İMZA ATTI, START VERDİ

Ertesi gün ise ralli arabalarına anı imzası atan Belediye Başkanı Karaçoban, ardından startı verdi. Başkan Karaçoban, ralliye katılan araçlardan birine binerek, şehir turunda eskortluk yaptı. Ralliye katılanlardan birinin doğum günü olması nedeniyle ayrıca belediye tarafından sürpriz doğum pastası kesildi. Daha sonra ralliye katılan araçlar Muğla'nın Dalaman ilçesine devam etti.

Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Almanya-Oberstaufen, Avusturya-Viyana, Slovenya-Lübyana, Hırvatistan-Zagreb, Sırbistan-Belgrad, Bulgaristan-Sofya, İstanbul, Ordu, Çorum, Ankara, Antalya, Uşak Ulubey, Manisa Alaşehir, Mersin, İsrail-Hayfa, Kudüs, Filistin-Beytüllahim, Ürdün-Amman etaplarından oluşuyor.
Editör: TE Bilişim