Dinç, “Salihli Devlet Hastanesi’nin yapımı için Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu kampüs alanı içerisinde 120 dönümlük yer Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmiş durumda. Karayolları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda çevre yolunun, yüksek okula, kredi yurtlar kurumuna ve yapılacak olan hastanemize geçiş yolu olarak şehir planına üniversite çevresinin dahil edilmesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Salihli Belediyesi tarafından da şehir planının tamamlanmasını bekliyoruz. Bu konuyla ilgili işlemler için gerek büyükşehir gerekse Salihli Belediyesi meclisinde girişimler yapılacak. Gerek diyaliz gerekse diğer birimlerle birlikte 400 yatak kapasiteli bir hastanemiz olacak.” dedi.

  DOĞALGAZLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR

  Doğalgazın Akhisar-Gördes hattı üzerinden öncelikli olarak Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ne getirilmesi için gerekli olan planlama çalışmalarının da tamamlandığını kaydeden Dinç şunları söyledi: “Devletimiz artık eskisi daha değil. Daha planlı ve programlı bir şekilde çalışıyor. Bütün kurumlara projeyle ilgili CD’ler gönderilmiş durumda. Bölgede yatırım planı olup olmadığı soruldu. Çünkü BOTAŞ, Salihli’de bir alt yapı çalışması yapacak. Bu alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak ta gerekli çalışmalar yapılacak. Organize Sanayi Bölgesi’ne inşallah 2019 yılından önce doğalgaz vereceğiz. Salihli merkezinde de en yakın virajda vana bırakılacak. Bu vanadan da şehrimizin yararlanması sağlanacak.”

  YÜKSEK HIZLI TREN SALİHLİ’Yİ CAZİBE MERKEZİ YAPACAK

  Yüksek hızlı tren çalışmaları ile ilgili istimlak bedellerinin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya devam ettiğini kaydeden Dinç, "Kapancı mevkiinde bir sıkıntı yaşandı. Bununla ilgili olarak da devletimizin yatırımı hızlandırma adına çalışmaları devam ediyor. Salihli, Yüksek Hızlı Tren projesi ile bir cazibe merkezi haline gelecek. Biz bu filmi şimdiden görüyoruz. Ak Parti olarak biz bu filmin senaryosundayız, yönetmeniyiz, izleyicisiyiz, gişe memuruyuz, afişiyiz, her şeyi biziz. Bu proje bizimle başladı, bizimle devam ediyor, bizimle bitecek. Yüksek Hızlı Tren gelecekse Ak Parti iktidarı döneminde gelecek.” diye konuştu.

  TOKİ’YE 450 DÖNÜM ALAN TAHSİS EDİLDİ

  Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Salihli’deki çalışmalarına da değinen Dinç şunları dile getirdi: “TOKİ, Cephanelik alanından 450 dönümlük bir araziyi Jandarma Genel Komutanlığı’ndan devraldı. Biz, bu alan içerisinde Salihli’ye yakışır bir yatırım yapılması için çalışacağız. Ancak önceliğimiz tabi ki dar gelir gelirli vatandaşlarımızın bu alandan ev sahibi yapılması. İnşallah TOKİ’nin de startını vermeyi düşünüyoruz.  Mevcut demiryolu hattının yer altına alınmasıyla ilgili olarak belirli dönemlerde Salihli Belediyesi’ne birçok kez talepte bulunuldu. Ancak Salihli Belediyesi bu konuda bütçe imkanlarını gerekçe göstererek hep olumsuz yaklaştı. Bunlar zor projeler değil. Bizim hayallerimiz büyük. Yeter ki Ak Belediyecilik imkanı verilsin.”

Editör: TE Bilişim