CBÜ Beslenme ve Kanser Günleri kapsamında düzenlenen ?Beslenme ve Fitokimyasal Maddelerin Kanser Önlemsi ve Tedavisindeki Rolü: Klinik Öncesi ve Klinik Çalışmalar' konulu konferans Celal Bayar Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu ve Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu tarafından gerçekleştirildi; kanser hastalığı ile ilgili yeni gelişmeler bu konferansta konuşuldu.

Konferansa konuşmacı olarak Atlanta Emory Üniversitesi Winship Kanser Enstitüsü Genitouriner Kanserler Bölümü Başkanı ve Hematoloji, Onkoloji ve Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Küçük katılırken, Manisa Vali Yardımcısı Yakup Tat, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, öğretim üyeleri ve öğrenciler de dinleyici olarak salındaki yerini aldı.


SOYA TEDAVİDE İŞE YARIYOR
Prof. Dr. Ömer Küçük, gerek kanseri önlemede gerekse kanser tedavisindeki yan etkilerin önüne geçmede olumlu etkisi olan soyayı tedaviye ek olarak kullandıklarını söyledi. Prostat, meme ve pankreas kanserlerinde hayvan deneylerinden sonra insanlarda da klinik çalışmalara başladıklarını söyleyen Küçük, "Soya kemoterapinin yaptığı ?kemobrain' (hafıza kaybı) ve radyoterapi sonrası görülen kanlı idrar gibi yan etkileri önlemekte. Hastalara hap şeklinde soya isoflavonları vermekteyiz. Hastalara kanserden korunmak için günde 2-3 bardak soya sütü içmeyi öneriyoruz" dedi.

Konferansın sonunda Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu ve Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, Prof. Dr. Ömer Küçük'e plaket takdim edildi.


Editör: TE Bilişim