Manisa'nın Yunusemre ilçesinde deprem incelemesi sonucu yıkım kararı verilen Muradiye Cumhuriyet İlkokulu'nun yeni binası için projeler tamamlanarak ihale süreci başladı.

AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Murat Baybatur yeni yapılacak okul alanına yaptığı incelemede yetkililerden bilgi aldı.

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki ay okulun temelinin atılacağını belirten yetkililer, yeni okul binasının Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen en son ihtiyaç programına göre özel proje olarak hazırlandığını belirtti.

Bölgenin hızla yapılaşan bir alan olduğunu ve ihtiyaçtan dolayı okulun yeni binasının 2019 yılında tamamlanmasının planlandığını belirten yetkililer okul ile ilgili şunları kaydetti:

"Modern bir mimarinin göze çarptığı okul projesinde 24 derslik ayrıca 3 etkinlik ve faaliyet odasının ve mutfağının bulunduğu anasınıfları bölümü, engelli öğrencilerin eğitimi için düzenlenen destek eğitim odası, 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, 2 fen laboratuvarı, 1 görsel sanatlar sınıfı, 1 müzik sınıfı, öğretmenler odası, zümre öğretmenleri odası, okul aile birliği odası, rehberlik servisi, bay ve bayan mescidi bulunuyor. Okulun dikkat çeken ayrıntılarından biri de tekli eğitime geçilmesiyle birlikte öğrencilere öğle yemeğinin verilebileceği büyük bir yemekhanesinin olması."

Milletvekili Baybatur, okulun tüm aşamalarını yakından takip ettiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim