EURO 2016'da D Grubu'nda mücadele eden Türkiye'nin 17 Haziran'daki İspanya maçı ve 21 Haziran'daki Çek Cumhuriyeti maçının saat 22:00'de başlayacak olması, vatandaşların ikilemde kalmasına neden olacak. Çünkü aynı saatlerde teravih namazı da olacak. Müftü Cihan, hem vatandaşları hem de saat 22:25'de kılınan teravih namazını kıldıracak imamları uyardı, teravih namazının maç nedeniyle hızlı kılınmasının doğru olmayacağını dile getirdi.

Manisa'da İl Müftülüğü bünyesindeki Alo Fetva Hattı, Ramazan ayı dolaysıyla oldukça yoğun. Normal zamanda 30-40 telefon gelen fetva hattına, Ramazanda ise günde ortalama 100 telefon açılıyor. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, vatandaşlardan genellikle oruç, zekat ve fitre ile ilgili soruların geldiğini söyledi. Ramazan coşkusunu yaşayan insanların Ramazan ayının bitmesini istemediğini ifade eden Müftü Cihan, "Elimizden geldikçe bu sorulara cevap vermeye çalışıyoruz" dedi.
Müftü Cihan, defalarca hatırlatıldığı halde aynı soruların gelmesinden de yakındı. Müftü Cihan, "Örneğin imsak vakti geçti yemeye devam ettik orucumuzu bozulur mu? Eh kendiniz imsak vakti geçti diyorsunuz, imsak vakti demek oruca başlamak demektir. Bunu her fırsatta hatırlatıyoruz. Ama unutuluyor. Dolaysıyla bu tür sorular gelmeye devam ediyor" dedi.
İMAMLARA EURO 2016 UYARISI
EURO 2016'da D Grubu'nda mücadele eden Türkiye'nin 17 Haziran'daki İspanya maçı ve 21 Haziran'daki Çek Cumhuriyeti maçının saat 22:00'de başlayacak olması, vatandaşların ikilemde kalmasına neden olacak. Çünkü aynı saatlerde teravih namazı başlayacak.
Müftü Cihan, hem vatandaşları hem de saat 22:25'de kılınan teravih namazını kıldıracak imamları uyardı. Teravih namazının maç nedeniyle hızlı kılınmasının doğru olmayacağını dile getiren Cihan, "İmamlar görevini yapacak. Namazı namaz olmaktan çıkartan arkadaşa ne gerekiyorsa onu yaparız. Böyle bir şey olmaz. Bunun hiçbir makul tarafı yok. Bir ibadetin bu tür gelişmelere bağlı olarak gündeme getirilmesi son derece sakıncalıdır. Namaz ve futbol birbirinden çok ayrıdır. Bunlar ayrı dünyaların işleridir. Herkes usulüne uygun şekilde görevini yapacak. Biz milli takımın başarılı olmasını canı gönülden arzu ederiz. Ama maç gecesi de teravi namazı aynı özellikle kılınmalıdır. Birey olarak milli takımı gönülden destekleriz." diye konuştu.
FETVA HATTINA RAMAZAN'DA EN ÇOK BU SORULAR GELİYOR
Alo Fetva hattına gelen bazı ilginç sorular ise şöyle sıralandı:
Çalıştığım iş yeri zaman zaman gıda yardımında bulunuyor. Bana verilen bu gıda malzemeleri fakirlere fitre olarak verebilir miyim?
Şeker hastasıyım insülin kullanmak orucu bozar mı?
Evimi sattım ancak parasını daha almadım, bunun zekatını vermem gerekir mi?
Eşim ve çocuklarımı için filtre vermem gerekir mi?
Torunumuza zekat verebilir miyim?
Malımın zekatını vereceğim, nasıl hesap edeceğim?
Teravih Namazını cemaatle kılan biri her seferinde niyet etmeli midir?
Ev almak için 60 bin TL verdiğimiz müteahhit ortalıktan kayboldu, bizi dolandırdı. O paranın zekatını vermeli miyiz?
Editör: TE Bilişim