Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB), bünyesindeki aile şirketlerinin kurumsallaşmasına katkı sağlamak amacıyla kısa adı TAİDER olan Aile İşletmeleri Derneği ile protokol imzaladı. MOSB yönetim binasında gerçekleşen törene MOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Sarıgözoğlu, TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Öğücü ve yöneticiler katıldı.

İmza töreninde konuşan MOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Sarıgözoğlu, sanayicilerin rekabet gücünü arttırmak amacıyla yürüttükleri çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini dile getirdi. Sarıgözoğlu, sanayiciye uygun maliyetli altyapı sağlamanın yanında aynı zamanda gelişimine ihtiyaç duyulan alanlarda da proje ürettiklerini belirtti.

Sarıgözoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülke genelinde olduğu gibi Manisa’mızda da aile şirketleri yoğunlukta. Aile şirketlerinin kurumsallaşmasını sağlamanın, sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıdığının farkındayız. Bünyemizdeki aile şirketlerinin dünyadaki aile şirketlerinin geçmiş deneyimleri ile sanayicimizin sorun ve ihtiyaçlarına cevap bulabilmeleri, sürdürülebilir, kalıcı ve karlı sistemler kurabilmeleri için bu işbirliğine ihtiyaç vardı. Biz de konunun ülkemizdeki ilk ve tek temsilcisi olan TAİDER ile işbirliği yaptık. Bu işbirliği ile aile şirketi ve ortaklıkları olan sanayicimize kurumsallaşma yolunda ihtiyaç duydukları eğitim, seminer ve bunlar gibi çeşitli organizasyonlar düzenlenecek.  TAİDER ile işbirliğinin bu kapsamda sanayicimiz için büyük bir katma değer yaratacağına inanıyorum.”

Sarıgözoğlu’nun ardında sözü TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Öğücü aldı. Gelişen dünya ekonomilerinin aile şirketlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu ifade eden Öğücü, “Bu anlamda derneğimiz bünyesinde aile işletmelerinin ihtiyaç duydukları konulara ilişkin eğitsel faaliyetlerimizi yürüttüğümüz TAİDER Aile İşletmeleri akademimizi kurduk. Akademi bünyesinde gerçekleştirilen eğitsel faaliyetler ve içerikleri aile işletmelerinin kendine özgü yapıları göz önünde bulundurularak hazırlanmış tasarımlardır. Manisa OSB ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sayesinde hazırladığımız programları bölgede faaliyetlerini sürdüren tüm aile işletmelerimize destek olacak şekilde sunmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sarıgözoğlu ve Öğücü, işbirliğini resmileştiren protokole imza attı.

Editör: TE Bilişim