Manisa’da polemik konusu olan ‘15 Temmuz Demokrasi Mücadelesi Şehitleri Albümü’ MİDDER ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü karşı karşıya getirdi. Sabah saatlerinde konuyla ilgili basın açıklaması yapan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Genel Başkanı Serhat Çağ, albümün içeriğinin şehit ailelerini üzdüğünü belirtti. Çağ, Manisa Valiliği ve İl Milli eğitim Müdürlüğü’nü duyarlı olmaya çağırdı.

EKSİK VE YANLIŞLARI KABUL ETTİLER

Öğleden sonra ise bu kez İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş imzasıyla yapılan açıklamada şöyle denildi: “Manisa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz O Gece’ adlı albüm,  şehitlerimize  öğretmenler ve öğrenciler tarafından yazılan mektuplardan oluşmuştur. Ayrıca her şehidimiz için ayrılan sayfalarda şehidimizle ilgili kısa bilgiler verilmiştir. Bu bilgiler basından, ulaşılabilir açık kaynaklardan süzülerek oluşturulmuştur. Azami hassasiyet gösterilmesine rağmen bazı bilgilerin eksik veya yanlış olduğu ya da bazı hususların ailelerimizi üzdüğü basım ve dağıtımdan sonra gelen bazı haber ve bilgilerle tespit edilmiştir.”

“HAKLARINI HELAL ETSİNLER”

Şehitlerin, herkesin kutsalı olduğu, geride kalanlarında herkesin emaneti olduğu dile getirilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Haklarını hiç bir bedelle ödeyemeyeceğimiz şehitlerimizin aziz hatıralarını incitmek veya geride bıraktıkları emanetlerini kırmak asla tevessül edilemeyecek bir durumdur.  Son günlerde kamuoyunu meşgul eden bizi çok üzen bir durumla ilgili olarak konunun bizlere intikal ettiği 13.03.2018 Salı gününden itibaren şehit ailelerimiz aranmış, kendileriyle görüşülmüş, özür dilenmiş, kendilerini üzen kısımlarla ilgili gerekli düzeltmelerin yapılacağı kendilerine iletilmiştir. Ve ilgili birimler ivedi olarak göreve çağrılmış olup,  konunun değerlendirilmesi ve incelenmesi yapılmaktadır. Böyle bir neticeyi asla istemediğimiz halde ailelerimizi ve bizleri üzen hususlar sebebiyle şehitlerimizin emanetlerinden özür diler, haklarını helal etmelerini talep ederiz. Basılan kitaplardaki şehit ailelerimizi üzen hususların düzeltilip kitapların tekrar basılarak yeniden gönderileceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

PARA KİMDEN ÇIKACAK?

Öte yandan albümün geri çekilerek yeniden basılıp gönderileceğinin açıklaması başka soruları da beraberinde getirdi. Daha önceki albümün maliyet hakkında bir açıklama yapılmadı. Albümün geri çekilip tekrar basılarak ailelere gönderilmesi sürecindeki giderlerin kim tarafından nasıl karşılanacağı yine kamuoyuyla paylaşılmadı.

Editör: TE Bilişim