3 Mayıs 1944 olaylarının yıldönümü dolayısıyla MHP Manisa İl teşkilatı tarafından yayımlanan mesaj şu şekilde; “3 Mayıs Türkçülük Günü (Bayramı), yoğun, ağır ve çileli bir mücadelenin, cesaret ve kararlılıkla belirlendiği tarihtir.

3 Mayıs, Türk Milleti'ni, Türklüğü ve dolayısıyla, Büyük Türk Milliyetçisi Atatürk’ün emaneti,

Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumak için ant içmiş neferlerin, tabutluklar da, zindanlar da çok ağır işkencelere maruz kaldıkları halde, mücadelelerine devam etme halidir. 3 Mayıs, çektiği çilelerini kutsal bilen, mahkemeler de yalan ve iftiralara maruz kalarak haksız yere yargılanan ve tek suçları vatan ve millet aşkı olan insanların, büyük bir uyanışa adım attıkları gündür.

3 Mayıs, yabancı kültür ve kirli ideolojilere başkaldırma, emperyalist bölücülere ve onların dış destekçilerine engel olma çabasının anlaşıldığı ve benimsendiği gündür. 3 Mayıs, Türkçü Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Dava arkadaşlarının acı hatıralarıyla dolu, uğrun da can feda edilecek kadar çileli, mukaddes ve haklı mücadelelerinin, bayraklaşan hareketidir.

3 Mayıs, Türk olmanın, Türklüğü benimseme fikrinin ağır ıstırap ve gözyaşlarıyla sağlamlaştığı ve yeryüzünden ebediyete kadar silinmeyecek Türk izlerinin tarihe damgasını vurduğu bir gündür.

Bu özel gün vesilesi ile, başta Ülkücü Şehitlerimiz olmak üzere, Türklüğün varoluşu ve bakasın da önem arz eden tüm Saygıdeğer Kahramanlarımıza Cenab-ı Allah tan rahmet diliyor, saygı, minnet ve kıvançla yad ediyoruz... Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin! Ne mutlu Türküm Diyene! ”

Editör: TE Bilişim