Hastane bünyesinde 5 buçuk aydır çalışması engellendiği iddia edilen Tanış, yetkililere, “Allah rızası için, 5 buçuk aydır hiçbir iş yapmadan para alıyorum. Vicdanen de rahatsız oluyorum” diye sitemde bulundu.

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde temizlik personel şefi olarak görev yapan Serkan Tanış, çıkan 696 KHK kararı ile kadroya geçti. Kadroya geçtiği vakit, yüzde 35’lik maaş farkı ve sosyal hakları verilmeyen Tanış, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine başvurdu. Ne olduysa ondan sonra oldu. İddialara göre hakkını arayan Tanış’ın o saatten sonra hastane bünyesinde çalışması engellendi. Bununla da yetinmeyen yetkililer iddiaya göre Tanış’ı, kapanan Manisa Devlet Hastanesine görevlendirilme yaptı. Hiçbir iş yaptırılmayan Tanış, sabah gidip akşam evine dönüyor. Stresten zona hastalığına yakalanan Tanış, isyan etti.

“SABAH 8’DEN AKŞAM 5’E KADAR OTURUYORUM”

Hiçbir iş yapmadan 5 buçuk aydır maaş aldığını kaydeden Tanış, şöyle konuştu: “1 Aralık 2016 yılından itibaren Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde temizlik personel şefi olarak görev yapıyorum. Çıkan 696 KHK kararı ile 2 Nisan tarihinden itibaren 4 ay süreli işçi olarak kadroya geçtik. Ekip sorumlusu olarak kadroya geçtik. Ekip sorumlusu olduğum için yüzde 35’lik bir maaş vardı. İş kolum farklıydı. Kadro geçişinde Türkiye’de bir ilk yaşandı. Benim iş kolumda olan herkes tüm sosyal hakları ile iş kolları ile geçerken ben değişik bir iş kolundan kadroya geçişim oldu. Bununla ilgili idarecilerime ve İl Sağlık Müdürlüğüne başvurdum. Tüm kapılar yüzüme kapandı. Sosyal haklarımı almak için BİMER ve CİMER’e her yere başvurdum. Bununla ilgili soruşturma başlatıldı. Tüm haklarım geriye doğru ödendi. Fakat haklarımı aradığım için şuan 5 aydır hiçbir iş yapmıyorum. Görevime verilmiyorum. Sadece sabah 08:00’de gelip akşam 17:00’de giderek mesaimi dolduruyorum ve maaş alıyorum. Bu durum beni hem psikolojik hem de ailevi olarak çok etkiledi. Gidiyorum. Geliyorum. Maaş alıyorum.”

“HAK ETMEDEN PARA ALMAK AĞIR GELİYOR”

Çalışması engellendiği sebebiyle zona hastalığına yakalanan Tanış, “Hangi kapıya gitsem yüzüme kapandı. Ben bu parayı hak ettiğimi düşünmüyorum. Pazartesi günü itibariye kapanan Manisa Devlet Hastanesi’ne görevlendirmem yazıldı. Ne yapacağımı bilmiyorum. 5 buçuk aydır bekliyorum. Buradan yetkililere sesleniyorum. Allah rızası için, 5 buçuk aydır hiçbir iş yapmadan para alıyorum. Vicdanen de rahatsız oluyorum. Bununla ilgili stresten zona hastalığına yakalandım. Psikolojim bozuldu. Bu konuda yardım istiyorum. Altımdaki personel çalışıyor. Ekip sorumlusu olduğum halde ben hiçbir şey yapmıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim