BERFİN ADICAN

4. dönem toplu sözleşmesinde hükümet ile Memur Sen arasında uzlaşma sağlandı. Memurların maaşı 2018 ve 2019 yılları kapsamında yüzde 17,5 oranında arttı.

Manisa’da Memur Sen bünyesinde faaliyet gösteren sendikaları başkanları, Öğretmenevi’nde bir araya gelerek memur maaşına yapılan zammı değerlendirdi.

“15 TEMMUZ’U YAŞAMIŞ BİR TÜRKİYE…”

Başkanlar adına açıklama yapan Memur Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat, “4. Dönem toplu sözleşmesinde yetkili olan 11 sendikamız ile birlikte yetkili konfederasyon olarak Kamu İşveren heyetiyle ciddi kazanımlar elde ettiğimiz bir sözleşme imzaladık. Tekliflerimizi hazırlarken sendikalarımızın üyelerinden yöneticilerine kadar geniş bir yelpazede istişarelerde bulunduk, teklifleri aldık. Mali tekliflerimizle ilgili ekonomik Ar-Ge birimimiz detaylı çalışmalar ve raporlar hazırladı. 15 Temmuz’u yaşamış bir Türkiye’nin şartlarının farkında olmakla birlikte memurun rıza göstermeyeceği bir teklifi kabul edemezdik. Sunulan teklifin bir miktar daha arttırılmaması durumunda imza atmayacağımızı beyan ettik. Son gece mutabakatsız geçmişti. Kamu işvereni tarafından yeni bir adım atıldı. Olabileceğin ve alınabileceğin son noktasını gördükten sonra gece saatlerinde uzlaşma sağladık” dedi.

YAKIN ZAMANDA EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 2 BİN 929 TL OLACAK

Toplu sözleşmenin detaylarını anlatan Mustafa Irgat, “İmza altına aldığımız toplu sözleşmede 45 maddesi genel, 213 maddesi hizmet kollarının olmak üzere toplam 258 maddede bağıtlanan kazanımlar elde ettik. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2018 yılında yüzde 7,6, 2019 yılında yüzde 9,2; iki yıllık toplamda yüzde 17,5 zam aldık. İki yıllık toplamda 36 milyar TL pay kamu görevlilerine aktarılacak. Böylece en düşük kamu görevlisi maaşında 422 TL’lik bir artış elde edildi. En düşük memur maaşı, aile yardımı dahil 2018’in ikinci yarısında 2 bin 929 TL, 2019’un ikinci yarısında 3 bin 198 TL’ye yükselmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim