Manisa Celal Bayar Üniversitesi, üniversitenin tanıtımı için hazırlanan videonun Manisa’da tepki çekmesinin ardından açıklama yaptı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi tarafından yapılan açıklamada, “Üniversite tercihleri döneminde üniversitemizin tercih edilirliğini artırmak için ‘Profaj’ adlı firmaya hazırlatılan MCBÜ kısa tanıtım videosu, üniversite yönetiminin onayına sunulmadan yayına konmuştur. Videoda belirtilen “Manisa’da okuyun, İzmir’de yaşayın” kısmı üniversite yönetiminin ifadesi değildir. Firma acilen uyarılarak, resmi instagram hesabından firma tarafından yayınlanan video hemen kaldırtılmıştır. Video, “Ege’nin en yaşanabilir şehri Manisa’da okuyun ve Manisa’da yaşamanın keyfini çıkarın” ifadesi eklenerek tekrar hazırlatılmaktadır.” dedi.

Konuyla ilgili konuşan Rektör Çelebi, “Kendisi Manisalı olan, Manisa sevgisini her zaman ve her ortamda dile getiren bir rektör olarak, üniversitemize akademik ya da idari bir personel alırken bile Manisa’da yaşamalarını ısrarla vurguluyor ve hatta şart koşuyorum. Öğrencilerimize de her konuşmamda Manisa’nın çok huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu söyleyerek, Manisa’da yaşamanın ne kadar avantajlı olduğunu ifade ediyorum. Bizim nihai onayımız olmadan yayınlanan bu video beni fazlasıyla üzmüştür. Hemen yayından kaldırtılmış ve gerekli düzeltme yapılarak yeniden hazırlanması söylenmiştir” diye konuştu.

MANİSA’NIN TANITIMI NEDEN İZMİR’DE YAPILDI?

Ancak yapılan bu açıklama kamuoyunu tatmin etmedi. Manisa’nın tanıtımının da Manisalı bir firmaya hazırlatılması gerektiği görüşünde birleşilirken, neden İzmir’den bir firmaya yaptırıldığı da kafalarda soru işareti bıraktı.

Editör: TE Bilişim