Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt’un açıklaması şöyle;

“Bugün değişik haber sitelerinde’ ’Hastanede Eylem Var’’ başlıklı haberde yer alan hususlara ilişkin olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirmek üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Anılan haberde, ‘’Manisa’da çeşitli gerekçelerle işten çıkarılmalar devam ediyor. İşten çıkarılma olaylarının son adresi ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi oldu. Yemekhane bölümünde çalışan işçiler, yeni ihale ve firma değişikliğinden dolayı işten çıkarıldı’’ denilerek kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir.

Hastanemizin kuruluşundan itibaren hastalarımıza ve personelimize verilen yemek, Kamu İhale Kurumu mevzuatına uygun olarak yapılmaktadır. Bugüne kadar her ihalede değişik firmalar, yemek ihalelerini almışlardır. Yemek ihalesini alan firmalarda çalışan personelin tüm özlük hakları yemek firmalarının uhdesinde olup, kurumumuzla herhangi bir ilişkisi yoktur.

11.06.2019 tarihinde yapılan ihale sonucunda yaklaşık 5 yılı aşkın süredir yemek hizmeti veren mevcut firmanın süresi 30.06.2019 tarihinde sona erecek olup, başka bir firma ile devam edilecektir. Yemek firmasında çalıştırılacak olan personel teknik şartnamede belirtilmiş olup, ihaleyi alan firmanın sorumluluğundadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilişim