Hastalıkla mücadele eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2015 yılı Temmuz ayı itibari ile 245 bin koyunu mavi dil hastalığına karşı aşıladı.

770 bin küçükbaş hayvan varlığına sahip Manisa'da görülen mavi dil hastalığı besicileri tedirgin etti. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, 590 bin koyun, 180 bin keçi cinsi küçükbaş hayvan ile hayvan varlığı açısından Ege Bölgesi'nde birinci sırada, Türkiye genelinde ise dokuzuncu sırada olduklarını dile getirdi. Mavi dil hastalığının bu yıl Manisa'da görülmediğini fakat hastalığın görülme riskine karşı çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Çebi, "Aşılama ve koruyucu faaliyetlerimiz devam ediyor. Geçen yıl ilimizde ilk kez çıkan mavi dil hastalığı aşılama çalışmalarına geçen yıl itibari ile başladık. Bu yıl da devam ettiriyoruz. Bugün itibari ile 2015 yılında mavi dil hastalığına karşı 245 bin koyun aşıladık. Bunları anaç koyunlara yapıyoruz. Gebelik dışında yapılması gereken bir aşı olduğu için yavru atmalara neden olabiliyor. İlimizde bu yıl herhangi bir hastalık görülmedi. Fakat tamamıyla ortadan kaldırmak için böyle bir çalışma yaptık" diye konuştu.

2015 yılında 140 bin koyun ve keçinin koyun keçi vebası (PPR) hastalığına karşı aşılandığını belirten Çebi, küçükbaş hayvanları küpeleyerek kayıt altına aldıklarını vurguladı.
Editör: TE Bilişim