MASKİ, hatlardaki arızaların bu maddelerden kaynaklı olduğunun tespiti durumunda mal sahibi, müteahhit ve apartman yöneticisi hakkında kanuni işlem uygulandığının altını çizdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hatlarına atılan yabancı maddeler nedeniyle yaşanan arızalar hakkında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bir duyuru yayınladı. Kanalizasyon giderlerine atılan özellikle hayvan dışkısı başta olmak üzere kum, toprak, moloz, mutfak atığı, tüy, metal, tahta, cam, plastik gibi atıkların hatların tıkanmasına neden olarak sağlıklı çalışmasını engellediğini belirten MASKİ, vatandaşları bu konuda duyarlı davranmaya çağırdı.

KANUNİ İŞLEM UYGULANACAK

İdare ayrıca, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmemesi durumunda, vatandaşın da kanuni sorumluluğunun bulunduğunu vurguladı. Arıza onarımı esnasında ev bağlantısındaki tıkanıklığın bu maddelerden kaynaklandığı tespit edilirse; Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği uyarınca mal sahibi, müteahhit ve apartman yöneticisi hakkında kanuni işlem uygulandığının altını çizdi.  

Editör: TE Bilişim