MASKİ Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye’de bu alanda bir ilke imza atılarak hayata geçirilen ‘MASKİ Pratik’ cihazlarının sayısını artırıyor. Bu kapsamda, MASKİ ekipleri tarafından 100 yeni cihazın il genelinde montajına başlandı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün, vatandaşların ön ödemeli kartlı su sayaçlarına dolum yapabilmeleri için uygulamaya aldığı ‘MASKİ Pratik’ cihazlarının sayısı artıyor. Donanım tasarımı ve yazılımı, MASKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde yapılan cihazların, Manisa merkez ve ilçelerinde montajı yapılarak devreye alınmaya başlandı. İlk etapta il merkezinin nüfusu yoğun yerlerinde ‘MASKİ Pratik’ cihazını hizmete sunan MASKİ, 100 adet daha cihazı Manisalıların hizmetine kazandırıyor. İl merkezinde Merkez Efendi ve Akmescit mahallelerine montajı yapılan cihazlar sayesinde vatandaşların pratik.manisasu.gov.tr adresi üzerinden metreküp cinsi olarak satın aldıkları suyu yükleme kolaylığı ile avans bakiye yükleme kolaylığı sağlandı. Ayrıca, cihazlar sayesinde geçmiş dönem borçları ve taksit ödemeleri de yapılabiliyor. Tüm cihazların montajı yapılıp uygulamaya alınmasıyla birlikte Manisalılar, büyük bir kolaylığa daha erişecek.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALINDI

Akmescit Mahalle Muhtarı Ömer Şen, mahallelerinde montajı yapılıp faaliyete alınan ‘MASKİ Pratik’ cihazı için teşekkür ederek, “Mahallede daha önce bu cihazdan yoktu. Mahalle sakinlerinden gelen talep sonrası MASKİ’ye başvuruda bulunduk. Onlar da sağolsunlar muhtarlık binamıza ‘MASKİ Pratik’ cihazının montajını yaptılar. Mahalle sakinlerinden olumlu geri dönüşler alıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim