1988 yılında Turgutlu'da doğan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdikten sonra yine aynı fakültede yüksek lisansını tamamlayan Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan Gökkaynak, aldığı eğitim doğrultusunda yaptığı çalışmalarla, genç yaşta ismini Türkiye'ye duyurmaya başladı. Bağcılık üzerine uzman ve bu konuda birçok makalesi bulunan genç mühendis idealini gerçekleştiriyor. 2008 yılında 10 bin bağ fidanı ile işe başlayan Gökkaynak, yetiştirdiği üzüm fidanları ile Turgutlu ve Türkiye'deki bağcıların aranan markası oldu. Gökkaynak, markasını tescil ettikten sonra ağırlıklı olarak Manisa'ya özgü olan Sultani çekirdeksiz üzüm yanında değişik yörelere de uygun üzüm fidanları yetiştirip, adından söz ettirmeyi başardı.


TÜRKİYE'NİN BİR ÇOK İLİNE FİDAN GÖNDERİYOR
Yıllık 300 bin fidan üretimi yapan Gökkaynak, kapasiteyi artırmak istediğini bunu için yeni tesisler kuracaklarını belirterek "2008 yılında üniversitede öğrenci olduğum dönem işe başladım. Önce eğitimime destek amaçlı küçük çapta başladığım fidancılığa, daha sonra uzmanlık eğitimini de aldığım için daha bağcılık üzerine yoğunlaştım ve 10 bin fidanla başladığım bu işe bu gün 300 bin fidana ulaştım. Türkiye'de yıllık fidan ihtiyacı 5-6 milyon ve Türkiye bu fidanın ancak 2.5 milyonunu üretiyor. Başta Manisa'ya özgü Sultani çekirdeksiz üzüm fidanın yanında, Artvin'den Tokat'a narince, Mersin'den Isparta'ya viktorya, Mıchel, Red Clok, Bursa ve Yalova'ya Yalova incisi, Aydın'a kırimisu cinsi fidanları yetiştirip gönderdik." dedi.


"HAYALLERİM VAR"
Fidanı yetiştirip satmakla işinin bitmediğini anlatan Gökkaynak, şunları söyledi: "Ürettiğimiz fidanı dikiminden hasada gelinceye kadar, geçen sürede çiftçilerimize her türlü desteği veriyoruz. Hangi yörede hangi fidan en iyi şekilde verimli olur, hangi toprakta hangi üzüm çeşidi yetişir gibi konular içinde çiftçilerimizin arazilerinin toprak analizlerini yapmaktayız. Kişisel ideallerim ve hayallerim var, eğitimi aldığım konularda ülkeme faydalı olmak, çiftçilerimizi bilgilendirmek, onlara kaliteli ve doğru ürünler yetiştirmeleri için bilimsel çalışmalar da destek olmak beni mutlu ediyor."
Editör: TE Bilişim