Manisa'lı Başçavuş İsmail Saymaz'ın şehit olduğu hain saldırı ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Diyarbakır valiliği olayla ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, jandarmanın, vatandaşların seyahat özgürlüğü ile can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla saat 22.30 sıralarında Lice ilçesi Kayacık mahallesi yol ayrımında teröristler tarafından yakılan araca müdahalede bulunmak için olay yerine gittiği belirtildi. Jandarma personelini taşıyan zırhlı araca bu sırada saldırıda bulunulduğunun kaydedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:"Teröristlerce bomba yüklü araç patlatılarak saldırıda bulunulmuştur. Menfur saldırı sonucunda 2 personelimiz şehit olmuş, 4 personelimiz yaralanmıştır. Hain saldırının faillerinin yakalanması için bölgede geniş çağlı operasyon başlatılmış olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."
CENAZESİ YARIN MANİSA'DAN
Öte Yandan Manisa'lı şehidin haberi kentte büyük etki yarattı. Evli ve iki çocuk babası şehit astsubayın Salihli'ye 7 kilometre mesafedeki Kabazlı Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit astsubay Yavuz'un cenazesinin yarın askeri törenle Salihli'de toprağa verileceği öğrenildi..
AĞUSTOS TAYİNİ İLE İZMİR'E GELECEKTİ
2015 tayinleri kapsamında İzmir'in Bornova ilçesine tayini çıktığı öğrenilen Yavuz'un İzmir'deki evinin döşendiği, şehit başçavuşun 1 yaşındayken annesini kaybettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim