Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Türk Aşıklık geleneğinin 20.yüzyılda en önemli temsilcilerinden biri olan Aşık Veysel'in hatırasını yaşatmak, onun adına yeni şiirler yazılmasını sağlamak ve bu suretle Aşıklık geleneğinin yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla Sivas Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen Aşık Veysel Şiir Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Şair Ali Bulut'u makamında ağırladı.
Ziyarete Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Şairler ve Ozanlar Derneği Başkanı Aşık Osman Erten (Aşık Feryadi) ve şair Ali Bulut katıldı.
Türkiye genelinde 320 şairin katılımıyla Sivas'ta yapılan Aşık Veysel Şiir Yarışması'nda Manisa Şairler ve Ozanlar Derneği üyesi Şair Ali Bulut Türkiye birincisi oldu.
Manisa Şairler ve Ozanlar Derneği Başkanı Aşık Osman Erten (Aşık Feryadi) ziyarette yaptığı konuşmada, "Bu başarı hem Manisa'mız adına hem de Manisalı Ozanlar adına gurur verici bir durumdur. Herkesi ozanlarımıza destek vermeye çağırıyorum. Kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın yapacakları etkinliklere bizleri davet ederek programlarında yer vermelerini bekliyoruz" dedi.
Ziyarette Aşık Veysel Şiir Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Şair Ali Bulut'u tebrik edip başarılarının devamını dileyen Vali Bektaş da, "Aşıklık geleneğinin bizim kültürümüzde önemli bir yeri var. Bu geleneğin sürdürülmesinde ozanlarımızın büyük katkıları var. Şairimiz Ali Bulut katıldığı yarışmada birinci olarak hem Manisa'mızın adını duyurdu hem de kendisinin başarısını perçinledi. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
Şair Ali Bulut da kendilerini kabul ettiği için Vali Erdoğan Bektaş'a teşekkür etti.
Vali Bektaş, Aşık Veysel Şiir Yarışması'nda Manisa'yı başarıyla temsil ederek birinci olan Şair Ali Bulut'a fincan takımı hediye etti.
Editör: TE Bilişim