Manisalı Gazi ve Şehit yakınları, son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek ve bir Manisalı ile bir Diyarbakırlı vatandaşın kardeşçe yaşayabileceğini göstermek amacıyla 19 Eylül Gaziler Günü'nde Diyarbakır'da terörü kınayacak. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Malül Gazi Dz. Astsb. Kd.Bçvş Ümit Taydaş, "Biz, bu ülkeyi bölmek, parçalamak, zarar vermek, kendi emellerine alet etmek isteyen kötü niyetli insanlara asla izin vermeyeceğimizi, Diyarbakır'ın da, Hakkâri'nin de Manisa ve İzmir'den hiçbir farkı olmadığını, vatan topraklarımızın bir bütün olduğunu bir kez daha hatırlatacağız" diye konuştu.

Haber: Eren EKİNCİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Malül Gazi Dz. Astsb. Kd.Bçvş Ümit Taydaş, 19 Eylül Gaziler Günü'nde Diyarbakır'da ?Teröre Lanet' yürüyüşü düzenleyeceklerini açıkladı. Türkiye'nin son günlerde yaşanan terör olayları sebebiyle zor bir dönemden geçtiğini belirten Taydaş, "Diyarbakır'da yapacağımız eylemde Türkiye Cumhuriyeti'nin asla bölünmeyeceğini, bir Manisalı ile bir Diyarbakırlının kardeş olduğunu ve ülkenin geleceğe güvenle bakabileceğini belirteceğiz. Kesinlikle Türk-Kürt ayrımını kabul etmiyoruz. Biz, Türk'ü ile Kürt'ü ile, Laz'ı ile, Çerkez'i ile Türkiye Cumhuriyeti adı altında kardeşçe yaşayan bireylerdik ve yine hepimiz birlikte terörü lanetleyeceğiz" dedi.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ ASLA BÖLÜNMEYECEK!"
19 Eylül Gaziler Günü'nde Diyarbakır'da yapılacak eylemde tüm Türkiye'ye birlik ve bütünlük mesajı verme niyetinde olduklarını ifade ede Taydaş, "Bu eylemi harekete geçirmemizin nedeni öncelikle ülkemize bir mesaj vermektir. Şu mesajı vermek istiyoruz; ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini hepimiz biliyoruz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerimizdeki bazı illerimizde problemli durumlar var. Şehitler veriyoruz. Güvenlik güçlerimiz terörle mücadeleyi sürdürüyor. Biz, o bölgelerin de asla ve asla vatanımızdan ayrı olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bütün olduğunu, ülkemizin çok hassas bir dönemden geçtiğini gördüğümüz için bu eylemi tertipledik. Bu sebeple özellikle 19 Eylül Gaziler Gününü seçtik. Diyarbakır'da yapacağımız eylemde Türkiye Cumhuriyeti'nin asla bölünmeyeceğini, bir Manisalı ile bir Diyarbakırlının kardeş olduğunu ve ülkenin geleceğe güvenle bakabileceğini belirteceğiz. Kesinlikle Türk-Kürt ayrımını kabul etmediğimizi, bu ülkede etnisiteye dayalı bir ayrımın söz konusu edilmemesi gerektiğini ifade edeceğiz" diye konuştu.
"GEREKİRSE CANIMIZI DA VERİRİZ"
Vatan savunması için hiç düşünmeden canlarını feda edebileceklerini ifade eden Taydaş, "Ne olursa olsun, gerekirse bizler gazi ve şehit yakınları olarak mücadeleye hazır olduğumuzu, vatanımızı savunmamız gerekirse hiç çekinmeden görev almaya hazır olduğumuzu ve terör örgütlerinden ülkemizin temizlenmesini istediğimizi ve temizleneceğine de canı gönülden inandığımızı belirteceğiz. Askerimize ve polisimize güveniyoruz. Yaptıkları bu zor mücadelede onları asla yalnız bırakmayacağız, yanlarında olacağız" dedi.
"TERÖRLE DAHA KAPSAMLI MÜCADELE EDİLMELİ"
Erken Seçim arifesinde olan Türkiye'nin, terörle mücadelede siyasi ve politik kaygılarla hareket etmemesi gerektiğini düşündüklerini dile getiren Taydaş, teröre karşı bir bütün halinde tam bir mücadele verilmesi gerektiğini söyledi. Terörizme karşı daha kapsamlı bir mücadele verilmesi gerektiğinin altını çizen Taydaş, "Ülkemizin son günlerde yaşadığı bu sorunların milli bir mesele olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ortak bir mutabakat ile teröre karşı tam bir mücadele geliştirilmesinden yanayız. Biliyorsunuz, terörle mücadeleyi güvenlik güçleri, terörizm ile mücadeleyi de hükümetler yapar. Terörizm ile mücadele de daha kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşüncelerle Diyarbakır'da olacağız" ifadelerini kullandı.
VATAN TOPRAKLARIMIZ BİR BÜTÜNDÜR
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran da dahil 30 derneğin Diyarbakır'da teröre lanet okuyacaklarını dile getiren Taydaş, 19 Eylül Gaziler Günü'nde Diyarbakır'da teröre lanet okuyacaklarını belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı: "Benimle beraber toplam 30 şube ve genel başkanımız olacak. Bugün sabah saat 08.30'da Diyarbakır'a gideceğiz. Gün boyunca bu haklı haykırışımızı orada dile getireceğiz. Tabi yarının tarihinin, 19 Eylül Gaziler Günü olması eylemimizi daha da bir anlamlı kılıyor. Biz, bu ülkeyi bölmek, parçalamak, zarar vermek, kendi emellerine alet etmek isteyen insanlara asla izin vermeyeceğimizi, Diyarbakır'ın da, Hakkâri'nin de Manisa ve İzmir'den hiçbir farkı olmadığını, vatan topraklarımızın bir bütün olduğunu bir kez daha hatırlatacağız. Terörü kınayacağız ve teröre lanet yürüyüşü yaparak güzel ülkemizde kan dökülmesine sebep olanlara geçit vermeyeceğimizi haykıracağız. Bu ülke için her şeye varız diyerek canımızdan bile vazgeçmeye hazır olduğumuzu ifade edeceğiz."
Editör: TE Bilişim