Özel Haber: Burhan Akdemir

Manisa’da geçtiğimiz 10-11-12 Ocak tarihlerinde yağan yağmur sonrası oluşan su baskını tarım arazilerine büyük oranda zarar verdi. Özellikle kışlık sebze yetiştiren üreticinin ürünlerinin tamamı sular altında kaldı. Manisa’nın Şehzadeler Aşağıçobanisa Mahallesi’nden Hüseyin Çeken isimli çiftçi de Şehzadeler Belediyesi’nden kiraladığı 30 dönümlük araziye karnabahar, lahana, turp ve ıspanak ektiğini, tarlayı su bastığını ifade etti. Yaklaşık 70 bin TL masraf yaptığı tarlasının başından yetkililere seslendi. Çeken, “Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde marketlere kızdı, ’10-15 TL’ye karnabahar, lahana mı olur?’ diye. Ben burada üretirsem siz 2-3 TL’ye lahana, karnabahar yersiniz. Ama bana sahip çıkarsanız yersiniz.” dedi.

Manisalı çiftçiler, yağmur sonrası yaralarının sarılmasını bekliyor. 10-11-12 Ocak’ta yaşanan afetin üzerinden iki haftaya yakın bir süre geçmesine rağmen kendileriyle ilgilenilmediğini ifade eden çiftçilerden Hüseyin Çeken, duruma isyan etti.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Aşağıçobanisa Mahallesi’nden Şehzadeler Belediyesi’ne ait 30 dönümlük arazi kiralayan ve içerisinde karnabahar, ıspanak, lahana ve turp eken Hüseyin Çeken, yaklaşık 70 bin lira masraf yaptığı tarlasının afet nedeniyle sular altında kaldığını, suların çekilmesine rağmen henüz kimsenin çiftçiyle ilgilenmediğini savundu.

Tarlasının başında açıklama yapan Çeken, “10-11-12 Ocak tarihlerinde yağan yağmur sonrası Şehzadeler Belediyesi’nden kiraladığımı tarlayı 1.5 metre boyunda su bastı. Konuyu yetkililere ve ilgililere iletmiştim. Sağ olsun sadece Ahmet Tonguç başkanımız bizimle ilgilendi. Ama işin arkası gelmedi.  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne müracaatta bulundu. Buradan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne sesleniyorum, acaba o kurum ne iş yapıyor? Drone ile bütün bölgeyi tespit ettiler. Bugün 10 bin TL’ye kadar maaş alan şeflere, müdürlere sesleniyorum, acaba siz orada ne iş yapıyorsunuz?” dedi.

“ÇİFTÇİ ÜRETİRSE UCUZ ÜRÜN YERSİNİZ”

Mağdur durumda olduklarını ancak yetkililerden henüz bir hareket göremediklerini dile getiren Çeken, “Tarlamızdan su çekildi. Biz mağdur durumdayız. Fakat ne gelen oldu, ne de giden. Biz sadaka, fitre veya haraç itemiyoruz. Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Aldığım tohumun, gübrenin, mazotun vergisini ödüyorsam bu millete hizmet ediyorsam, devlet büyüklerinden destek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde marketlere kızdı, ’10-15 TL’ye karnabahar, lahana mı olur?’ diye. Ben burada üretirsem siz 2-3 TL’ye lahana, karnabahar yersiniz. Ama bana sahip çıkarsanız yersiniz.” diye konuştu.

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE SESLENDİ

Çiftçi Hüseyin Çeken, son olarak şunları söyledi: “Ben bu Türk milletinin sofralarına hizmet ediyorsam buradan AK Parti, MHP, CHP tüm milletvekillerine sesleniyorum. Manisalı Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye sesleniyorum. Sesimizi duyun.  Çiftçinin Suriyeliler kadar değeri yok. Devletin yardım eliniz bize uzatmasını istiyorum.”

Editör: TE Bilişim