ÖZEL HABER: BURHAN AKDEMİR

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Şehzadeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir bloğuna yapılan okula kayıt yaptıracak öğrenciler için istenen evraklar okulun kapısına ve güvenlik kulübesine asıldı. Adının Spil Ortaokulu olacağı öğrenilen okulun güvenlik kulübesine yapıştırılan evrak listesinin en altında, çok da net görünmeyecek şekilde yazılan bir not velileri çileden çıkardı. Evrak listesinin en altındaki notta, velilerden pul, zarf ve buna benzer giderler için 250 TL verileceği yazıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda kayıt ücreti adı altında ücret alınmayacağını defalarca duyurdu. Bununla ilgili olarak da il milli eğitim müdürlüklerine yazıyla talimat gönderildi. Talimatta, kayıt ücreti alan okul görevlileri hakkında yasal işlem başlatılması istendi.

Yapılan bu uyarılara rağmen, çeşitli isimler altında kayıt parası alınmaya devam ettiği ortaya çıktı. Manisa’da da yeni kurulacak Spil Ortaokulu’nda pul, zarf gibi giderler adı altında kayıt parası alınması tepki çekti.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Şehzadeler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir bloğuna bu yıl yapılacak olan ortaokulun istenen evraklar listesine 250 TL’lik ücret eklemesi velileri isyan ettirdi.

İsminin Spil Ortaokulu olacağı öğrenilen okulun giriş kapılarına ve güvenlik kulübesine kayıt yaptıracak öğrenciler için velilerden istenen evraklarla ilgili bilgilendirme notu asıldı. Giriş kapılarına asılan notta öğrenci kayıt bilgi formu, öğrenci nüfus cüzdanı fotokopisi, anne baba ayrı ise velayet durumunu gösteren belge, ikamet belgesi ve iki adet de ikameti doğrulayıcı belge istendi.

Ancak okulun güvenlik kulübesine yapıştırılan bilgilendirme notunda ekstra bir satır daha yer aldı. Kulübenin camının çerçevesinin altına gizlenen ve olukça da zor fark edilen yazıda 250 TL ücret istendi. Ücreti isteme gerekçesi olarak da zarf, pul, kırtasiye giderleri gibi giderler gösterildi.

Veliler, bu durum karşısında tepkilerini dile getirirken, istenen ücretin yasal olmadığını ve şikayetlerini ilgili makamlara ileteceklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim