Manisa 2. Dönem İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Vali Yardımcısı Abdullah Etil başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak da katıldı.

Vali Yardımcısı Etil, İstihdam seferberliğinin 2018 yılında da devam edeceğini belirtti. Etil, Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı çalışan 3 işçinin yaşanan kazada hayatını kaybettiğini ifade ederek, başta Büyükşehir Belediyesine ve acılı ailelere baş sağlığı dileğinde bulundu. Etil, “Üzücü bir kaza. Ekmek parası peşinde iken üçü birden yaşanan kaza sonucu hayatını kaybediyor. Ne yazık ki bu ülkemizin de bir gerçeği” dedi.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, İl İstihdam ve Meslek Eğitim kurullarının o ildeki en önemli kurumlardan arasında yer aldığını, bir ilin istihdam politikalarının belirlenmesinde açılacak olan ya da kapatılacak olan meslek liselerindeki bölümler ve dallar konusunda önemli olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Bakanlığı’nın özellikle kadınların, engellilerin, gençlerin, dezavantajlı grupların istihdam politikalarına ayrı bir önem verdiğini aktaran Kabak, son 10 yıllık süreç içerisinde kadınların iş gücüne katılma oranı yüzde 20’lerden yüzde 34’lere çıktığını kaydetti. Kabak, dünyada kadınların iş gücüne katılma oranını yüzde 50 artırmış ikinci bir ülkenin, ikinci bir örneğin olmadığına dikkat çekti.

Kurul üyelerine bir sunum yapan Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sinan Aktaş, 2018’in ilk çeyreği itibariyle meslek danışmanlığı hizmeti kapsamında, kurumumuza müracaat eden 28 bin 505 kişiye bireysel görüşme hizmeti verilmiştir. 5 bin 247 işyeri ziyaret edilerek, özel sektörde 5 bin 788 kişinin işe yerleştirilmesi, İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirildi. Kuruma kayıtlı işsizlerin 17 bin 523 erkek, 19 bin 538 kadın, 708 engelli, 82 eski hükümlü ve 2 terörle mücadelede yaralananlardan oluşuyor” dedi.

Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 Ocak-Mart döneminde İl Müdürlüğünce açılan Kurs/Programlarından; işbaşı eğitim programı kapsamında açılan 700 programa bin 636 kişi katılmış olup,  kursiyer cep harçlığı ve genel sağlık sigorta prim ödemeleri kapsamında 3 milyon 786 bin 624,93 TL ödendi. Mesleki eğitim kursları kapsamında çeşitli mesleklerde 18 kurs açılarak 400 katılımcı mezun olmuştur. Düzenlenen mesleki eğitim kursları kapsamında 283 bin 242,09 TL, Girişimcilik eğitim programı kapsamında açılan 7 programdan 177 katılımcı mezun olmuştur. Çocuk işçiliği ile mücadele kapsamında Kurumumuz tarafından oluşturulan toplam 15 kurum, çocuk işçiliğini önlemek ve ailelerin farkındalığını artırmak amacıyla faaliyetlerini düzenli olarak sürdürmekte olup, yapılan çalışmalar hakkında 3 ayda bir İİMEK Kuruluna bilgi sunulmaktadır.  Kamu Kurumlarında istihdam edilmek üzere, 2018 yılı için İlimize tahsis edilen 2 bin kişilik TYP kapsamında başvurular 16-20 Nisan tarihleri arasında alınmış olup, vatandaşlarımız 2 Mayıs itibariyle işbaşı yapacaktır.”

MANİSA’DA NE KADAR İŞSİZ VAR?

Aktaş, “Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne kayıtlı işsiz sayısı 17 bin 523 erkek, 19 bin 538 kadın, 708 engelli, 82 eski hükümlü ve 2 terörle mücadelede yararlanan olmak üzere toplam 37 bin 853 kişi.” dedi.

Editör: TE Bilişim