Manisa CBÜ, 22'nci Bilim ve Bahar Şenlikleri kapsamında Optimum Kulübü öğrencilerinin Sedat Çalımlı'nın destekleriyle 4 günde hazırladığı 30 bin raptiyeli Hafsa Sultan Portresi, CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne teslim edildi. 3 metre uzunluğundaki Hafsa Sultan Portresine son raptiyeleri Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, hastanenin Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Turhan, üniversiteli öğrenciler ve porteyi çizen resim öğretmeni Sedat Çalımlı taktı.

Resim öğretmeni Sedat Çalımlı, Optimum Kulübü öğrencilerinin Hafsa Sultan Portresine takılan her bir raptiyenin tanesini 1 liradan satışa çıkardıklarını söyleyerek "Portrede emeği olmak isteyen üniversite görevlilerimiz ve öğrencilerimiz 1 lira karşılığında bir raptiye alarak portreye taktı. Portre tamamlandığında kulübümüz öğrencileri yaklaşık 15 bin lira gelir elde etti. Bu elde edilen gelir CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde yatan 10 çocuğumuzun ihtiyacı için kullanılacak. Akülü araç, bisiklet, tablet bilgisayar, telefon alınarak hayalleri gerçeğe çevrilecek" diye konuştu.

Sedat Çalımlı, 30 bin raptiyeden yapılan portrenin Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için çalışmalara başlayacaklarını belirterek, rekorun 20 bin raptiye ile yapılan bir porteye ait olduğunu söyledi. Bu rekorun aşıldığını hatırlatan Çalımlı, "Şimdi bunun tescillenmesi için çalışmalara başlayacağız. Hafsa Sultan Portresini Guinness Rekorlar Kitabına sokacağız" dedi.

CBÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yaptıkları çalışmanın örnek olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Çipiloğlu ve öğrenciler portrenin son raptiyelerini taktıktan sonra hastaneye teslim edildi.


Editör: TE Bilişim