Haber: Eren EKİNCİ

CHP İl Gençlik Kolları Manisa'da bir ilke imza attı. Geçtiğimiz yıllarda devrimci müslümanlar tarafından lüks iftar sofralarını protesto etmek ve gerçek ramazan ve iftar sofralarının manasını yaşatmak amacıyla oluşturulan Yeryüzü Sofraları'nı Manisa'da kuran CHP İl Gençlik Kolları'na çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Evlerinde hazırlayarak getirdiği yemekleri bölüşen vatandaşlar, Şehzadeler İlçesi Utku Mahallesi Ulupark Sevgi yoluna kurulan iftar sofrasında bir araya geldi. Gerçekleştirilen etkinliğe CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İl Başkanı Mustafa Ada, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, CHP İl Gençlik ve Kadın Kolları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MANİSA'DA BİR İLK

Manisa'da yer sofrasıyla bir ilke imza attıklarını ifade eden CHP Manisa Gençlik Kolları İl Başkanı Serdar Bozyaka, "Bu organizasyon suyunu ve ekmeğini helal yollarla kazanıp da yiyen insanların bir araya gelerek güzel bir iftar organizasyonu düzenlemesidir" dedi.

İftar yemeğine katılanların, kendi evlerinde yaptıklarını aynı sofrada birbirleriyle paylaştıklarını belirten Bozyaka, "Kazandığımız helal lokmalar ve Allah'ın tüm canlılar için bahşettiği nimetler "Hepimize yeter" demek için buradayız. Statü, servet ve otoriteye ihtiyacımız yok diyoruz. Farklılıklarımızın ve zenginliklerimizin olduğu ortak yönetim ve ortak mülkiyet anlayışını eşit ve özgür temelinde inşa edebileceğimizi göstermek için burada bulunduk" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim