İZMİR'de geçen cuma ve pazar günü yapılan iki ayrı operasyonda, bombalı saldırı hazırlığı yaptıkları sırada yakalanan 24 kişiden 14'ü adliyeye sevkedildi.
Polisin araştırmasında Manisa'nın Kırkağaç ile Soma ilçeleri arasındaki yola bombayı yerleştiren Mervan kod adlı S.Ö ile Soro kod adlı E.A.'nın, kente de 17 kilo TNT patlayıcıyı almak için geldikleri ortaya çıktı.

İzmir'deki ilk operasyon geçen cuma günü, Basmane semtindeki asayiş uygulaması sırasında yapıldı. Şüphe üzerine durdurulan otomobildeki iki kişinin üzerinde tabanca, bagajdaki valiz içerisinde de 2'si Çin üretimi üç el bombası, bomba düzeneği, fünye, gece görüş dürbünü, iki tabanca ele geçirildi. İkinci operasyonda ise, kullanılmayan evin bahçesinde 17 kilo TNT patlayıcı, patlatma düzeneğinde kullanılan uzaktan kumanda anahtar sistemi, cep telefonu bulundu. MİT, emniyet istihbarat ve terör ekiplerinin operasyonlarında, toplam 24 kişi gözaltına alındı.

PARMAK İZLERİ DERİK VE KIZILTEPE'DEKİ BOMBALARDA DA ÇIKTI

Gözaltına alınanlardan 'Mervan' kod adlı S.Ö ile 'Soro' kod adlı E.A'nın, örgütün dağ kadrosundan olduğu, Nusaybin'de süren operasyonlarda bombalı saldırılarda bulunduktan sonra geçen 26 Nisan'da özel araçla Mardin'den Turgutlu'ya geldikleri saptandı. Teröristlerin, Soma - Kırkağaç karayolunda 28 Nisan'da yaptıkları bombalı saldırının görüntüleri de ortaya çıktı. Buna göre teröristler, sahte ihbarda bulunduktan sonra gelen jandarma ekiplerinin geçişi sırasında patlayıcıyı infilak ettirdi. Ancak hem bombanın asfaltın iç tarafına doğru konulmamasından hem de askeri aracın geçişinden bir saniye önce patlatılmasından dolayı etkisinin daha az olduğu, uzmanlarca ifade edildi. Bu saldırıyı gerçekleştiren iki teröristin İzmir'e de benzer bir eylemde bulunmak için geldiği ve ele geçirilen 17 kilo TNT patlayıcıyı almayı planladığı ortaya çıktı.

İfadelerinde sadece bölücü terör örgütü PKK üyesi olduklarını söyleyen, karıştıkları olaylara ilişkin konuşmayan S.Ö ile E.A'nın parmak izleri, Mardin'in Derik ve Kızıltepe ilçelerinde ele geçirilen patlayıcılardaki parmak izleriyle de eşleştiği öğrenildi. Gözaltındaki terör örgütü üyelerinden 10'u ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 14'ü ise, adliyeye gönderildi. Adliyeye gönderilen iki zanlının ayaklarında, tek kullanımlık terliklerin olması dikkat çekti.
Editör: TE Bilişim