Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı başkanlığında gerçekleşen ziyarete Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Seyfettin Onat ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı personeli Öykü İnce katıldı.

Ziyarette, Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlik planlamasında, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile yapılacak iş birliği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, kuşaktan kuşağa aktarılarak geleneksel bilgiler doğrultusunda hazırlanan, kültürel ve geleneksel çeşitli uygulamaları içeren Mesir Macunu ve toplumsal barış ve kaynaşmaya önemli bir destek veren Uluslararası Mesir Macunu Festivalinin Manisa için önemli olduğunu vurguladı.

Festivale akademik araştırma, sempozyum, panel ve bilimsel toplantılarla her zaman katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyleyen Prof. Dr. A. Kemal Çelebi,  Mesir Festivali Komitesini Üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim