Etkinliğe Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Enver Atik de katıldı. Etkinlikte söz alan Atik, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü mezunlarının sanayide bir marka olduğunu ifade eden Atik, mezunlara teşekkür etti.

Atik sözlerini şöyle sürdürdü:  “Mezunlarımızla her yıl bir araya gelip görüş alış verişinde bulunuyoruz. Bu yıl da siz değerli mezunlarımızla bir araya geldik. Bu toplantılarda sizlerden aldığımız geri dönüşlere göre Bölümümüzde verdiğimiz eğitimi iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Bölümümüz MÜDEK Akreditasyonuna sahiptir. Bu akreditasyonun alınmasında ve sürdürülmesinde siz değerli mezunlarımızın ve mezunlarımızın görev yaptığı kuruluşların yöneticilerinden gelen bilgilerle hem eğitim planlarımızı güncelliyoruz, hem de Bölümümüzde yetiştirdiğimiz mühendislerden beklentileri program çıktılarımız olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca 2020 Şubat ayından itibaren son sınıf öğrencilerimizi ‘İşyeri Uygulama Eğitimi’ için firmalara göndereceğiz. Bütün derslerini vermiş, sadece bir proje dersi olan öğrenciler dört ay boyunca işletmelerde mühendis gibi görev yapacaklardır. Bu öğrencilerimizi sizlerin çalıştığı işyerlerine de göndereceğiz. Bu süre içinde “İşyeri Uygulama Eğitimi”ne gelen öğrenci arkadaşlarınıza deneyimli mühendisler olarak mentörlük yapacağınızdan, yol göstereceğinizden, bilgi ve deneyimlerinizi onlarla paylaşacağınızdan eminiz.”

Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Yurddaş da “Makine Mühendisliği Bölümü olarak mezunlarımızla olan iletişime büyük önem vermekteyiz. Bu iletişimin daha da güçlenerek artması; hem mezunlarımızın daha etkin olması hem de Üniversite-Sanayi iş birliğinin daha verimli olmasına olanak sağlayacaktır” dedi.

Toplantıya katılan mezunlar da yıllar sonra mezun oldukları Bölümde yeniden olmaktan mutlu olduklarını, burada aldıkları eğitimle meslek hayatlarında başarılı olduklarını, iş hayatında aynı bölümden mezun olan birçok mühendisle birlikte çalıştıklarını ve iş yaptıklarını, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmakla gurur duyduklarını belirtiler.

Editör: TE Bilişim