Irlamaz Mahallesi'nin tepe noktasındaki Kızıltepe Mevksine saat 15.00 sıralarında bir GSM şirketine baz istasyonu kurulmak amacıyla çukur kazıldı, direk dikildi. Mahalleli, baz istasyonu dikildiğini öğrenince Kızlıtepe Mevkisi'ne gidip, eylem yaptı. Turgutlu Çevre Platformu'nun (TURÇEP) de destek verdiği eyleme yaklaşık 50 kişi katıldı. Grup, sabah inşaatı başlayan baz istasyonunun yapımından habersiz olduklarını belirtip, söz konusu yerin lise ve sağlık ocağı için ayrıldığını ileri sürdü. Jandarma, olay yerinde gelerek önlem aldı.
İZİN BELGESİ YOK
Irlamaz Mahallesi Muhtarı Ali Akman da mahallelerine baz istasyonu kurulacağından habersiz olduklarını vurgulayıp, "Mahalleli buraya baz istasyonu kurulmasını istemiyor. İşçilerden izin belgesi istiyoruz. Gösteremiyorlar. 'Biz işçiyiz. Bize burada bu iş yapılacak denildi. Biz de yapıyoruz' diyorlar. Baz istasyonunu buraya dikilmesine izin vermeyeceğiz. bu konuda tepkimizi dile getirip, yarın kaymakamlığa ve belediye şikayet dilekçesi vereceğiz" dedi.
DİREKLER SÖKÜLDÜ
TURÇEP Dönem sözcüsü Lütfi Bıkmaz, baz istasyonu yapılmasıyla ilgili olarak tutanak tutuklarını belirtip, önümüzdeki hafta burada yaşayan halka baz istasyonun zararlarını konu alan bilimsel ve hukuksal bir brifing vereceklerini söyledi. Grubun, baz istasyonu inşaatı kaldırılmadan ayrılmayacaklarını belirtmeleri üzerine işçiler, dikilen direği sökmek zorunda kaldı. Kazılan çukur ise kepçe yardımıyla tekrar kapatıldı. 'Bütün canlıları öldüren baz istasyonu istemiyoruz', 'Baz istasyonuna hayır' yazılı dövizler de taşıyan grup, daha sonra sessizce dağıldı.
Editör: TE Bilişim