MANİSA Girişimciler Derneği (MAGİDER) hazırladığı projeyle kırsal bölgelerdeki kadınları ticaret hayatına kazandıracak. Hazırlanan proje hakkında muhtarlarla buluşan MAGİDER üyeleri bir taraftan da kırsal bölgelerdeki sıkıntıları dinleyerek fikir alışverişinde bulundu.
MAGİDER üyeleri Dernek Başkanı Ayberk Aloğlu öncülüğünde Giritligil Otel'de gerçekleşen toplantıda muhtarlarla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.
Toplantıda, proje danışmanları Mustafa Pala, Necati Abalı ve Ural Sevener tarafından, kırsal mahallelerde bulunan kadınların ticari hayata kazandırılması ve üretime özendirilmeleri, köylerin kesiştiği çevre yolları üzerinde pilot bölgeler kurup ‘Gel geç' müşterilerle pazar ağının gerçekleştirilmesi konuları görüşüldü. Projenin daha sonraki ayağında muhtarlarla birlikte projenin şirketleştirilmesi ve kooperatifleştirilmesi ile ilgili muhtarlara bilgiler verilerek, muhtarların soruları yanıtlandı.

PROJEYİ ANLATMAYA DEVAM EDECEKLER
Toplantıda memnuniyetini dile getiren Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, toplantı hakkında yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:
"Bugün burada toplanma amacımız hem tanışmak hem de sizlerle bir araya gelip mahalle ve köylerimizde yetiştirilen ürünleri tüketiciye ulaştırmak, Manisa ve mahallelerinin el ele vermesi ve bir marka oluşturulması. 40 kilometrelik bir yolu göze alanlar önce 40 santimetre adım atmalıdırlar ve biz şimdi bu adımı atma eşiğindeyiz. Köy evlerimizin bereketini tüm evlerimize yaymak, zahmetine ortak olmak ve alın terinin karşılığını almalarına vesile olmak derdindeyiz. Çünkü hepimizin bir köyü ve o köyün bizler üzerinde emeği var. Köylü törenin sızlanmaz taşıyıcısı, milletin sabır taşıdır. Biz ise törenin aşığı, sabrın talibiyiz. Milletin efendisi; ayağına gidilmeye, eli öpülmeye layık yegane zümresidir. Ülkemizde herkes biraz köylü, herkes köyünün ürünüdür. Millet için fertleri nimettir ve hepimiz için nimet kutsaldır. Kutsiyetin merkezine köylerimize indik, gönül konukları olduk, dertlerine ortaklık ettik. Onların derdi bize görevdir. Gücümüz nispetinde her zaman konuşan dilleri, uzanan elleri olmaya söz verdik. Üretim yapan mahallelerimizi gezip projemizi anlatmaya devam edeceğiz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim."
Editör: TE Bilişim