Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER), Merkezi Finans ve İhale Birimi MFİB tarafından finanse edilen ve Türkiye-İtalya ortaklığı ile gerçekleştirilen “İklimi Değil, Kendini Değiştir” başlıklı proje kapsamında Manisa'yı ziyaret eden İtalyan proje ekibini ağırladı.  

  Türkiye-İtalya ortaklığıyla gerçekleştirilen "İklimi Değil, Kendini Değiştir" projesi kapsamında, İtalya'nın Palermo bölgesinde faaliyet gösteren CEIPES-Eğitim ve Kalkınmanın Yaygınlaştırılması için Uluslararası Merkez Derneği proje uzmanları, bir dizi görüş ve temaslarda bulunmak üzere Manisa'ya geldi. Temasları çerçevesinde MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu ve dernek üyeleriyle bir araya gelen İtalyan heyet, Türkiye ve İtalya başta olmak üzere tüm Avrupa çapında genç girişimcilerin inovatif düşüncelerini geliştirerek, yapılabilecek proje ve çalışmalar hakkında bilgilerini paylaştılar. Toplantıda inovatif düşünceleri geliştirebilecekleri ortak eğitimler ve faaliyetler, genç girişimciler ile birlikte dijital kuluçka merkezi kurulması, alıcı ve satıcıyı bir araya getiren bir dijital merkez kurulumu hakkında görüş alışverişinde bulundular. Toplantı sonrasında çıkan konu başlıklarına göre bundan sonra yapılacak faaliyetlerde ortak çalışma kararı alındı.

  Ziyarete, Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Ural Sevener, CEIPES’den proje uzmanları Fulvio Grassadonio, Eddy Sanfilippo, CEIPES Finans Yöneticisi Laura Granvillano katıldı.

Editör: TE Bilişim