Şehzadeler Belediyesine ait tarihi Kurşunlu Han’da Manisa’ya has, Manisa’ya ait el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği festivale Manisa Valisi Ahmet Deniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Baybatur, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ve binlerce Manisalı katıldı. Festivalde protokol üyeleri çini işlemeden ebruya, yöresel kıyafet dikiminden Manisa Bezine, kağıt rölyef ve resimden ahşap boyamaya kadar binlerce eserin yer aldığı Saray Yolu sergisini açarakr, eserleri inceledi.

Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi gerçekleştirdiği Geleneksel Manisa Düğünü isimli halk oyunlarıyla büyük beğeni topladı. Giyim teknolojisi ve el sanatları öğretmenlerinin hazırladığı Manisa yöresine ait kıyafetler ‘Sarayı Amirenin Zerafeti isimli defilede kursiyerler tarafından sergilendi. Osmanlı padişahları ve sultanları tanıtıldı. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’i temsil eden bir öğretmen ise alana at üzerinde geldi. Gerçekleşen gösteriler ve defileler Manisalılar tarafından büyük alkış aldı. Yiyecek ve İçecek Bölümü kursiyerlerince hazırlanan Şehzade Sofrası ikramları davetlilere ikram edildi.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çelik, “Temel hedefimiz ‘Her zaman her yerde herkes için eğitim’ anlayışı içinde hareket ediyoruz. 1 Eylül 2018-12 Haziran 2019 tarihleri arasında 447 adet mesleki teknik eğitim kursuna 8 bin 46 kursiyer katıldı. Genel eğitim kursları başlığı altında açmış olduğumuz okuma yazma kurslarımızdan 90 adet kurs açılmış olup toplam 645 kursiyere ulaşılmıştır” dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, tarihi bir mekanda yer alan sergide birbirinden değerli eserlerin bulunduğunu kaydederek, emeği geçen öğretmenlere ve kursiyerlere teşekkür etti, gelecek nesillere aktarılması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim