MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Kula ilçesinde yağmur suyu drenaj hattı yapımı ve su kanallarında temizleme çalışmaları başlattı. Yapılan çalışmanın tamamlanmasıyla ilçede sorun teşkil eden su birikmesi ve taşkınların önüne geçileceği belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu olan MASKİ Genel Müdürlüğü, Kula'da yağmurlama sistemleri ve su kanalları ile ilgili çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında su kanalları, kanal geçiş tünelleri ve köprülerin temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yapılmaya başlandı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da çalışmaları yerinde inceleyerek, MASKİ Kula Şefi Adem Zobudoğuş ve firma yetkililerinden bilgi aldı. Saha çalışmasında; Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon Şube Müdürü Önder Baştürk, MASKİ Kula Şefi Adem Zobudoğuş ve firma yetkilileri katıldı.

KULA BU SORUNDAN KURTULACAK

Vatandaşların kış aylarında taşkın, sel ve su baskınlarından korunması için il genelinde hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu bağlamda altyapı çalışmalarına çok büyük önem veriyoruz. Kula ilçemizde de sorun teşkil eden su kanalları, kanal geçiş tünelleri ve köprülerde muazzam bir çalışma başlattık. İnşallah önümüzdeki yıl Kulalı hemşerilerimiz rahat bir kış ayı geçirecek" diye konuştu.

ALTYAPI SİSTEMİ UZUN YILLAR İHTİYACA CEVAP VEREBİLECEK

Yapılan çalışmalar dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürlüğü'ne teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Kula yıllardır altyapı sorunlarıyla boğuşup duruyor. Artık bu sorunları kökten çözmek ve Kulalı hemşerilerimizin yağışlı havalarda çile çekmelerinin önüne geçmek için çalışmalarımız başladı. İhale süreci tamamlanan ve siparişleri verilen boru sistemlerinin gelmesiyle birlikte yağmurlama sistemi inşat süreci başlayacak. Yağmurlama altyapı sistemi Kula'nın çok uzun yıllar ihtiyacına cevap verebilecek ve bu sayede sokak ve caddeler bir daha kazılmak zorunda kalmayacak" dedi.
Editör: TE Bilişim