Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Kudüs’le ilgili açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Açıklamasına Atatürk’ün Avrupa’yı Filistin konusunda uyardığı belgelerle de örnekler veren Öztürk, şunları söyledi: “Atatürk Haziran 1937’de TBMM’de ’Arapların arasında mevcut olan karışıklığı ve hoşnutsuzluğu, kimse bizim kadar bilemez; biz, vakıa birkaç sene Araplardan uzak kaldık, fakat şimdi kendimize kâfi derecede güvenip ve kudretimizi bildiğimiz içini İslamiyet’in Mukaddes Yerlerinin, Musevilerin ve Hıristiyanların nüfuzu altına girmesine mani olacağız. Binaenaleyh şunu söylemek istiyoruz ki buraların Avrupa Emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz’ demiştir.

Bu metnin belgeleri açık ve net olarak Atatürk'ün Avrupa'ya 1937 yılın da Filistin konusunda bir ültimatom verdiğini ortaya çıkarmaktadır. Atatürk, 1937 yılında Filistin’e yönelik bir Siyonist- Haçlı Hıristiyan saldırısı olacağını haber alır almaz Filistin’e el sürülmez diye bir bildiri yayınlayarak, Müslüman Filistinlilerin yanında olduğunu da herkese göstermiştir.”

Öztürk, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Türkiye Cumhuriyeti, Ortadoğu’da daha önce yaşanmış ve yaşanabilecek tüm olayların takibinde, şaşmaz bir karar abidesi olarak tarihe yön vermeye devam edecektir. Avrupa, ABD ve onların işbirlikçisi İsrail, yayılmacı politikalarını masum insanlara soykırım uygulayıp ezerek yok etmeye çalışan yol haritalarını şimdi de Ortadoğu’ya yönlendirmiş, sinsi plan ve projelerinin düğmesine basmışlardır. Fakat, unuttukları şöyle vahim bir durum vardır ki; dünyada, İslamiyet’in sancaktarı bir tek Türk kalsa dahi, Kudüs’ün kirli ellere geçmesine izin vermeyecektir.”

Editör: TE Bilişim