Yunusemre Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı okuma-yazma kurslarına katılan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Çağatay Uluçay Okulu'nda düzenlenen törene; İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, ilçe müdürleri ve kursiyerler katıldı. Yaklaşık 3 ay boyunca kurslara giderek okuma yazma öğrenenlerden bazıları, kucaklarında çocuklarıyla törene katıldı. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, çoğunlukla kadınların kurslara ilgi gösterdiğini belirterek, 373 kadın ve 48 erkeğin okuma yazma öğrendiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise, Manisa'da okuma yazma bilmeyenlerin oranının yüzde 2.5 olduğunu belirterek, "Manisa'da 32 bin kişi okuma yazma bilmiyor. Bunlardan 21 bini 65 yaş üzerinde. Bizim işimizi bu zorlaştırıyor. Biz okuma-yazma seferberliğinde il genelinde 5 bin 800 kişiye okuma yazma öğrettik" diye konuştu.

Törende okuma yazma öğrenen Şengül Hançer, Cahit Sıtkı Tarancı'nın Memleket isterim şiirini okudu ve büyük alkış aldı. Okuma yazma öğrenen bir diğer kadın Nezaket Ekmekçi ise, Muş'ta doğup büyüdüğünü ve yaşadıkları yerde okul olmadığı için okuma yazma öğrenemediğini anlattı. Okuma-yazma bilmeden hayatını sürdürmenin zor olduğunu dile getiren Ekmekçi, "Okul olmadığı için okuyamadık. Kız çocuğu olduğum için başka yerlere de göndermediler. Hep çalıştık, kimseye okuma yazma bilmediği yansıtmadım. Artık okula gittik. Hiç öğretmenim olmamıştı, ama şuanda öğretmenim de oldu. Ben de o duyguyu yaşadım" dedi.

Konuşmaların ardından kursa katılıp okuma yazma öğrenen 421 kişiye sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilişim