MANİSA Valiliği tarafından başlatılan "Kodla Manisa" projesiyle ilgili olarak Kula'da ki okullarda Bilişim Teknoloji dersine giren öğretmenlere bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Mansa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Işık, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ethem Dağlı, Proje koordinatörleri Aslı Yıldırımgil ve Şeref Kaplan, Kula'da ve Selendi'de görev yapan bilişim öğretmenleri katıldı. Kodla Manisa projesi Koordinatörü Aslı Yıldırımgil toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kodla Manisa Projesi Manisa Valiliğimiz tarafından hazırlanan bir projedir. Projeyle çocuklarımızın boş zamanlarını kendi istekleriyle eğlenerek öğrenmeye ayırması, bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konuma gelmesi amaçlanıyor. Projenin hedef kitlesi ortaokul öğrencileridir. Öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin, sebep-sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerinin, girişimcilik becerilerinin gelişmesi ve okuryazarlığı bilincinin yayılması için hazırlanan bir projedir. Kodlama, programlamanın en küçük bileşeni ve programlama dillerinin temelidir. Kodlamayı öğrendiğimizde bilgisayara istediğimiz işlemi yaptırabiliriz"
Yıldırımgil, amaçlarının teknolojiyi yakından takip eden öğrencileri kodlamayı öğreterek sadece bilişim uygulamalarını kullanan değil, aynı zamanda yeni uygulamalar üretebilen bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilişim