Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde 6-15 Ekim tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Kitap Fuarı’nın açılışı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet GÜzgülü, yazarlar ve davetliler katıldı.

KÜTÜPHANELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in yaptığı açılış konuşması sonrasında konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Palabıyık, “Bizler Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde zengin kültür dünyamızı tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz zamanda yaşananları doğru kavrayabilmek için daha çok okumak zorundayız ki olayları daha iyi algılayalım. Okuyan bir nesil için kütüphanelere ve yayın evlerine büyük görevler düşmektedir. Yayınevlerimiz ne kadar kaliteli kitap basarlarsa, kütüphanelerimiz ne kadar zenginleşirse,  okuyucu sayısı da bu oranda artacak ve çocuklarımız daha bilinçle yetişeceklerdir. Kitap fuarları da bu bağlamda yayınevleri, okuyucular ve yazarlar açısından önemli buluşma yerleridir. Bu bağlamda bol okuyuculu, iyi bir fuar olması diliyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum” dedi.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Başkanvekili Palabıyık’ın konuşmasının ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer konuşmasında kitap fuarının hayırlı olması dileklerini iletti. Yapılan konuşmaların ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleri tarafından kitap fuarının açılış kurdelesi kesildi. Vali Güvençer öncülüğündeki protokol üyeleri 100’e yakın yayınevinin yer aldığı stantları gezerek kitapları inceledi, alışveriş yaptı.

Editör: TE Bilişim