15 yaşına kadar kekemelikle mücadele eden Özgür Mankan, kendi araştırmaları ve çabalarıyla su gibi konuşur hale geldi. 24 yaşındaki Mankan, aldığı hipnoz eğitimiyle hem meslek sahibi oldu hem de kendisi gibi kekeme hastalarına yardımcı olmak için bir kanal açtı.
ÖZEL HABER: BERFİN ADICAN
MANİSA’DA ikamet eden 24 yaşındaki Özgür Mankan’ın hayat hikayesi, azim ve inanç sayesinde her şeyin yapılabileceğini bir kez daha ortaya koydu.
15 yaşına kadar kekemelikle mücadele eden Mankan, onlarca doktorun yapamadığını kendi azmiyle hayata geçirdi ve hastalığını atlattı. Mankan daha sonra insanlarla daha iyi iletişim kurabilmek için bir çok eğitim aldı. Aldığı eğitimlerin ardından 24 yaşındaki Özgür Mankan, şov amaçlı yapılan hipnoz oyunlarını meslek olarak edindi. O şimdi hem işini büyütmek, hem de kekeme hastalarına ücretsiz destek vermek için durmadan çalışıyor.
15 YILLIK KEKEMELİĞİNİ TEK BAŞINA ATLATTI
Kekemelik dönemlerini anlatan Özgür Mankan, “15 yaşına kadar kekemelik çektim. 15 yaşından sonra kendi çabalarımla kekemeliği yendim. Kekemeliği atlatınca konuşmayı yeni öğrenen bir çocuk gibi oluyorsunuz. Benim arkadaşlarımı yakalayabilmem için başka iletişim teknikleri öğrenmem gerekiyordu. Kişisel gelişim ve iletişim teknikleri üzerine internette detaylı bir araştırma yaptım. Antalya’da üniversite okurken bir iletişim uzmanının yanında eğitim aldım. Birkaç farklı kişisel gelişim kurumunda da çalıştım. Bu şekilde bilgileri tazeledim. Artık eğitmen konumundayım. İnsanların bilinçaltlarında belli açıklar var. Bu yüzden de şov amaçlı hipnoz yapmaya başladım” dedi.
HİPNOZ EĞİTİMİNİ ŞOV AMAÇLI KULLANIYOR
Gruplar içerisinde denediği hipnoz çalışmaları sayesinde mesleğini de seçen Mankan, “Hipnozu tedavi için değil, şov için kullanıyorum. Ani hipnoz üzerinde çalıştım. İsim ve sayı unutturma çalışmaları yaptım. Daha sonra bir video platformunda kanal açtım. Şimdi kekemelik üzerine videolar paylaşıyorum, daha önce benim yaşadığım sıkıntıları yaşamaya devam eden insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Onlarla birlikte bir grup kurduk. Birbirimize sesli mesajlar atarak dilimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar 35 kişi kekemeliği atlattı” diye konuştu.
“ÇOK TEPKİ ALIYORUM”
Bir çok kesimden hipnoz çalışmaları nedeniyle tepki aldığını dile getiren 24 yaşındaki Mankan, “İnsanlar genel olarak hipnoz olayını hokkabazlık zannediyor. Bazıları da korkuyor. Manisa’da olumsuz tepkiler çok oluyor ama olumlu tepkiler de alıyorum. İşimi geliştirip metropol şehirlere açılmak istiyorum. Ayrıca kekemelik konusunda da kendimi geliştirip insanlara yardımcı olmak istiyorum. Çünkü kimse görme engelli biriyle dalga geçmiyor ama herkes kekemelerle dalga geçiyor. Bu da çok zor bir şey. Kekeme hastalarında bu tür dalga geçmeler ciddi travmalar yaratıyor. Ben kekemelik konusunda farkındalık yaratmak istiyorum” dedi.
“TIBBEN İMKANSIZ!”
Hipnozla bir çok hastalığı tedavi edebileceğini söyleyen kişilerin dolandırıcı olduğunu öne süren Özgür Mankan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Hipnozu para amaçlı kullanan insan çok var. ‘Hipnozla 14 günde İngilizce öğrenebilirsiniz’, ‘hipnozla kekemeliği atlatabilirsiniz’ gibi sloganlar bulup bu işi ticarileştiriyorlar. Böyle bir şey tıbben de, aklen de imkansız. Bu dolandırıcılıktır. Hipnozu iletişim için kullanmak çok önemli. Ben de insanlarla olan iletişimimi geliştirmek için kullanıyorum”
Editör: TE Bilişim