HABER: SERKAN ÖZCAN
Ege Mahallesi Borsa Caddesi’nde uzun yıllar Sadet Partisi’nin il binası olarak kullanılan binada konut tutan İranlı vatandaşlar, evi kiliseye çevirerek Pazar günü ayin yapmaya başladılar.
Sabah kahvaltılarını balkonlarında yapmak üzere olan mahalle sakinleri karşılarında bulunan binadan kadın feryatları duydular. Duydukları seslerden emin olan mahalleliler polisi arayarak şikayetçi oldular.
İhbar üzerine tüm polis birimleri ilgili yere gelerek bağırışlarla kendini dışarı atan kadınlarla diyaloga geçmek istedi. Ancak kadınların İranlı olduğunu anlaşılması üzerine olay yerine Yabancılar Şubesi ve Güvenlik Şubesi birimleri istendi.
Manisa Valiliğinden Dil eğitim altında izin alınan yerin İranlı ailelerce kilise olarak kullanılmaya başlandığı ortaya çıktı. Kilise yetkilileri ise “Biz burada İranlı ailelere dini ayin yapmalarını sağlıyoruz. Kilise için gerekli izinlerimizde bazı eksiklikler çıktı onların biran önce tamamlanmasını bekliyoruz” dedi. Polis birimleri ise ayin sırasında seslerin sokağa kadar taşarak çevredeki mahalle sakinlerini huzursuz ettiğini ifade ederek İranlı kadınların ifadelerine başvurdu.
Kilisenin varlığından haberdar olan mahalleli, “Valilik yetkilileri bize orada sadece dil eğitimi verilecek bilgisini verdi. Meğersem 6 aydır burası kilise olarak kullanılıyormuş. Her hafta bu sesleri duymak istemiyoruz. Bizim dinimize göre ibadette kabahatte gizlidir. Bunlar ölçüyü kaçırmışlar. Biz bu sesleri her hafta sonu duyuyoruz ancak bu zamana kadar tahammül edebildik” dedi.
Ayin sırasında seslerinin dışarı çıkan İranlılar ve kilise yöneticileri hakkında Kabahatler Kanuna göre cezai işlemle bulunuldu.
Editör: TE Bilişim