Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nün ikinci yıldönümüyle ilgili açıklama yaptı. 15 Temmuz’un Türkiye demokrasisi için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen KADEM Manisa İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman, Türk halkının demokrasiye sahip çıktığını belirtti. Türk halkına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, siyasi partilere ve STK’lere teşekkürlerini sunan Akman, 15 Temmuz ruhunun demokrasinin teminatı olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin demokrasi tarihi açısından bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Atman: “Yaklaşık her 10 yılda bir yaşadığı darbeler, girişimler ve muhtıralar sebebiyle güçlü milletimizin iradesini yok sayan, seçilmiş siyasi liderleri idam sehpalarına mahkum eden zamanlardan darbecileri kahreden ve minarelerden yükselen salaların yurdun dört bir yanında yankılandığı günlere eriştik. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla tüm farklılıklarını bir kenarda bırakıp bir bütün olarak hareket eden Türk milletinin feraseti ve cesareti sayesinde demokrasi ve özgürlüğümüze kasteden bu hain saldırı bertaraf edilmiştir. Ülkemizin geleceği için aziz milletimiz, gecenin bir yarısı ellerine bayraklarını alıp tankları durdurmak üzere sokağa çıkmıştır. Siyasi, dini, ideolojik vb. hiçbir görüş ayrılığı fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin teminatıdır” ifadelerini kullandı.

Türk halkının darbe girişimine engel olduğuna değinen Atman, 15 Temmuz’u unutmadıklarını ifade etti. Darbecilerin en ağır cezayı alması gerektiğini savunan Atman: “Demokrasimize sahip çıkan aziz milletimize, kararlılığı ile halkımıza cesaret veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, darbe girişimine destek vermeyerek karşı mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, polisimize, darbeye kalkışanlara bir ağızdan karşı çıkan parti liderleri ile sağduyulu açıklamalar yapan STK’lerimize ve darbe karşıtı tutum gösteren basınımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ekonomik ve toplumsal olarak yaşadığımız zorlu süreci milletimizin büyük metaneti ve inancı ile en kısa sürede atlattık. Bundan sonraki süreçte yapmamız gereken de ülkenin birliğine beraberliğine kastedenlere karşı ortak mücadele azminin yeniden sergilenmesi olmalıdır. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur.  Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nün ikinci yıl dönümünde; tanklara karşı yürüyen ‘bir bacak hiç önemli değil canımız bu vatana feda!’ diyen kadınlarımızın sesi olarak,  bu geceyi unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Bu vesileyle, Milletin şeref ve istiklali için can veren aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, bu şanlı direnişte gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim