‘Okul Üzümü Projesi’ ile üzümün iç piyasada tüketilmesinin aynı sıra çocuklara üzümün sevdirilmesi amaçlanıyordu. Ancak çalışmalar işe yaramadı. Öğretmenlerin ‘mecburi’ olarak dağıttıkları üzümü alan öğrenciler, okula en yakın duraktan otobüse binerken üzümleri attı. Manisa’da Şehzadeler ilçesinde bir okulun hemen yakınındaki otobüs durağının kenarına bırakılan okul üzümü paketleri gözlerden kaçmadı. Paketlerin henüz açılmamış olması da dikkat çekti.

Manisa’nın en önemli tarım ürünü olan üzüm konusunda bir türlü aşılamayan sıkıntılar var. Üretici fiyattan, dış piyasa üzümdeki kalıntıdan, yetkililer iç piyasada üzüm tüketilmemesinden şikayetçi. İç piyasada üzümün tüketilmesine katkıda bulunmak amacıyla yapılan en büyük proje ‘Okul Üzümü Projesi.’ Öğrencilere belirli aralıklarla paketlenmiş şekilde üzüm dağıtılmasını içeren projenin en büyük amacı, bir sonraki yıla üzümün kalmaması için iç piyasada üzüm tüketimine katkıda bulunmaktı.

OKUL ÜZÜMÜ ÇÖPE ATILDI

Ancak Manisa’da geçtiğimiz Cuma günü objektiflere takılan görüntüler okul üzümü projesinin ne durumda olduğunu gözler önüne serdi. Manisa’da Şehzadeler ilçesinde bir okulun hemen yakınındaki otobüs durağının kenarına bırakılan okul üzümü paketleri gözlerden kaçmadı. Paketlerin henüz açılmamış olması da dikkat çekerken, öğrencilerin üzümleri neden yemediği konusunda bazı iddialar gündeme geldi.

KALİTESİZ ÜZÜMLER Mİ PAKETLENİYOR?

Manisa’da üretilen üzümün büyük bölümü ihracata gidiyor. Bu nedenle kaliteli üzümün yurtdışına gönderildiği, öğrencilere dağıtılmak için paketlenen üzümün ise kalitesinin düşük olduğu iddia edildi.

PROJE İŞE YARAMADI MI?

Okul üzümü projesi, iç piyasadaki tüketimin yanı sıra çocuklara üzümü sevdirmeyi de amaçlıyordu. Ancak öğrencilerin üzümü yemek yerine otobüs durağına atması, projenin işe yaramadığı iddialarını da beraberinde getirdi.

VELİLER İSTEMİYOR, ÖĞRETMENLER “MECBURUZ” DİYOR

Öte yandan okul sütü projesinde olduğu gibi okul üzümünün de bazı veliler tarafından istenmediği, ancak öğretmenlerin karar gereği üzümleri dağıtmaya mecbur olduklarını söyledikleri de gelen bilgiler arasında yer aldı.

Editör: TE Bilişim