Manisa'da 1989 yılından sonra yapılmaması nedeniyle, sürekli büyüyen kentin konut, otopark ve benzeri sorunlarla boğuşmasına yol açan imar planlarının yapılması için göreve geldikleri ilk günden çalışma başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nı onay aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 100 bin ölçekli planların 8 Ağustos tarihine kadar askıda kalacağını belirten İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname uyarınca hazırlanan İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, Bakanlık makamının 23 Haziran 2014 tarih ve 9948 sayılı oluru ile onaylanmıştır" dedi.


İTİRAZ OLMAZSA PLAN NETLEŞECEK
İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli planların Büyükşehir Belediyesi ilan panosu ile web sitesinden duyurular kısmından 10 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında yayınlanarak ilan edileceğini de belirten Köroğlu, "Askı süreci tamamlandıktan sonra herhangi bir itiraz olmazsa, planlar kesinleşecektir. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yapılması düşünülen 1/50000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı çalışmaları için altlık olacaktır. Askı sürecinde bulunan İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, bu anlamda Manisa ve İzmir Planlama Bölgesi için önem arz etmektedir" diye konuştu.


SIRADA DİĞER PLANLAR VAR
Manisa'da yıllardır yapılmayan ve kentin kanayan yarası haline gelen imar planlarının yapımı için göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışma yaptıklarını ve bu sorunu çözmek için tüm kurumlar ve siyasi partilerle işbirliği içinde çalışacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 100 binlik Çevre Düzeni Planları'nın onaylanmış olması, önemli bir sürecin başlangıcı anlamını taşıyor. Hızla Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 25 binlik planları yapıp, kentimizi bu kanayan yaradan kurtarmak istiyoruz. Bu konu tüm Manisa'yı ilgilendiren önemli bir konudur. Hiçbir siyasi kaygı gütmeden, herkesin fikirlerini alarak, kentimizin imar planını yapıp, Manisalılara en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Tabi şuanda askı süreci yaşanıyor. Tüm ilçe belediyelerine yazılı olarak planlama ile ilgili inceleme için gerekli bilgi verildi" dedi.
Editör: TE Bilişim