İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Konferans Salonu’nda yapılan, İlim Yayma Cemiyeti 4. Olağan Genel Kurulu’nda, cemiyetin mevcut başkanı Recep Özgüvenç, yeniden başkanlığa seçilirken, Divan Başkanı ise Ahmet Sofuoğlu oldu. Kurulda konuşma yapan Özgüvenç, “Cemiyetimiz, Manisa Valiliği, Manisa Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörlüğü ile sürekli etkileşim halinde. Ama bu şekilde devam etmemizi, hayra alamet olarak görmüyorum ve halka yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü halkan desteklenmeyen bir hareketin devamlılığı çok zor olur” dedi.

“FETÖ, CEMİYETİMİZE FAALİYET ALANI BIRAKMAMIŞTI”

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi’nin 2007 yılında kurulduğunu ifade ederek, “Cemiyetimizin kurulduğu yıllarda ‘cemaat’, şimdilerde ise ‘FETÖ’ olarak adlandırılan hain örgüt, eskiden Manisa’da, başta eğitim sektöründe olmak üzere, brçok kurumu ele geçirmişti” diye konuştu. FETÖ terör örgütünün, İlim Yayma Cemiyeti kurulduğu zaman, hiçbir sivil toplum kuruluşuna faaliyet alanı bırakmamış olduğuna dikkat çeken Özgüvenç,  İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanlığı görevini 2012 yılında almış olduğunu belirtti. “2012 yılında göreve geldiğimizde şartlar çok ağırdı. Normalde her şey bizden tarafta görünüyordu ama kuşatılmıştık. Bir şeyler yapmaya çalışıyorduk fakat karşımıza sürekli olarak engeller çıkıyordu” diye konuşan Özgüvenç, Manisa’da İlim Yayma Cemiyeti’ni halka duyurmak adına “yaz okulu” projesini hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Özgüvenç, Manisa’ya İlim Yayma Cemiyeti yurtlarını kazandırdıklarını dile getirerek, Manisa Valiliği’ne, MCBÜ’ye, Şehzadeler Belediyesi’ne ve hayırseverlere teşekkürlerini sundu.

“HALKA YOĞUNLAŞACAĞIZ”

FETÖ terör örgütünün, haklın manevi duygularıyla oynayarak, İlim Yayma Cemiyeti’nin çalışmalarına da halkın önyargıyla yaklaşmasına sebebiyet verdiğine vurgu yapan Özgüvenç, halkın, cemiyetlerine bağış yapma konusunda oldukça tedbirli ve çekingen davrandığını belirtti. Özgüvenç, “Cemiyetimiz, Manisa Valiliği, Manisa Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörlüğü ile sürekli etkileşim halinde. Ama bu şekilde devam etmemizi, hayra alamet olarak görmüyorum ve halka yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü halkan desteklenmeyen bir hareketin devamlılığı çok zor olur” dedi. Cemiyet olarak, çalışmalarına devamlılık ve gayret ile devam edeceklerini dile getiren Özgüvenç, “Manisa’daki kuruluşlara sahip çıkmamız gerekiyor. Allah korusun, yarın her şey için çok geç olabilir” şeklinde konuştu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, İlim Yayma Cemiyeti’nde yetiştiğini vurgulayarak, cemiyetin yeni yönetimini tebrik etti. Manisa AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ ve MCBÜ Rektörü Profesör Doktor A. Kemal Çelebi’nin de konuşmalar yaptıkları kurulda, cemiyetin yeni yönetim kadrosu, Mehmet Ergün, Rahmi Volkan Soyumert, Ahmet Sofuoğlu, Seyid Yasin İlban, Mustafa Ali Çipiloğlu ve Mustafa Çelebi olarak belirlendi.

Editör: TE Bilişim