Manisa'nın Salihli, Akhisar, Saruhanlı ve Kula ilçelerinde Muhtarlar Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Salihli'de Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde Türkiye Muhtarlar Derneği Salihli Şube Başkanı Mehmet Güler’in anıta çelenk sunmasının ardından muhtarlar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu. Muhtarlık sisteminin çağın gereklerine göre düzenlenmesi talebinde bulunan Salihli Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Mehmet Güler, muhtarların günlerinin kutladı.

  Kutlamalara Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Salihli Belediye Başkan Vekili Mahmut Süreyya Karaoğlu, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, Salihli MHP İlçe Başkanı Mehmet Akın ile muhtarlar katıldı.

  AKHİSAR’DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

  Akhisar'da Muhtarlar Günü dolayısıyla Akhisar Milli Egemenlik Meydanı Atatürk Anıtına muhtarlar tarafından çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan Muhtarlar Derneği Akhisar Şube Başkanı İhsan Gümüş, "Muhtarlarımız bir yandan Köy ve Mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir" dedi.

  KULA'DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMALARI

  Manisa'nın Kula ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 4 Eylül Mahallesi Muhtarı Mehmet Yavuz  muhtarlığı, yerel yönetimlerin gerek demokratik hayatta üstlendikleri roller gerekse de kamu hizmetlerinin halka sunulmasında yerel halkın yönetim kademesinin ilk aşaması olduğunu belirtti. Buradaki törenin ardından muhtarlar Kula Kaymakamı Osman Güven'i makamında ziyaret etti.

  SARUHANLI'DA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

  Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat İmran’ın Atatürk Anıtına çelenk bıraktı ve ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, "Muhtarlık yerel yönetimin en eski örneğini temsil eden ve devletimizin temelini oluşturan yapı taşıdır .Muhtarlarımız, bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol üstlenerek büyük sorumluluk gerektiren önemli bir görevi ifa etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması Devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel örneğidir" dedi.

  Program Belediye Başkanı Yaralı’nın muhtarlar için düzenlemiş olduğu kahvaltının ardından son buldu. Törene Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat İmran ve Saruhanlı’ya bağlı tüm mahalle muhtarları katıldı.

Editör: TE Bilişim