Haber: Eren EKİNCİ

Manisa'da havaların soğuması ile birlikte, kış meyvesi olarak bilinen kestaneler de tezgahlardaki yerini aldı. Geçimini kestane satarak kazanan 3 çocuk babası Saim Kurmuş, satışlarının bu yıl bir önceki yıla göre daha iyi olduğunu söyledi.

MANİSA'da havaların soğumaya başlaması ile birlikte kestane satışları da başladı. Soğuk havalar diğer gıda ürünlerine zarar verirken kestane üreticisi ile satıcılarının yüzünü güldürdü. Manisa'nın Şehzadeler İlçesi Sebze ve Meyve Hali'nde açtığı tezgahta kestane satan 58 yaşındaki 3 çocuk babası Saim Kurmuş, son yağışlarla birlikte Manisa'daki kestanelerin de kalitesinin arttığını söyledi.

ALAŞEHİR DAĞLARINDA ÜRETİLİYOR
Babadan kalma mesleğini yıllardır sürdürdüğünü belirten kestane satıcısı Saim Kurmuş, "Alaşehir'in dağlarında üretilen aşı kestanelerini satıyorum. Bu yıl geçen yıla oranla satışlarımız güzel. Kestanenin kalitesine göre kilosu 6 ila 10 TL arasında değişiyor. Bu kestane satıcılığı benim baba mesleğim. 58 yaşındayım. Kendimi bildim bileli bu işi yapıyorum. Zaten kazanmasaydım bu işi yapmazdım" dedi.

"MİLLETİMİZ KESTANEYİ SEVİYOR"
Kömür sobaları üzerine konulup kızartılan kestane pişirme yönteminin, doğal gaza geçilmesiyle unutulduğunu söyleyen Kurmuş, "Eskiden kömür sobalarımız yandığında üzerine kestaneler serpiştirilirdi. Doğalgaza geçtikten sonra bu kültür yavaş yavaş azalmaya başladı. Artık ya fırına atıyorlar ya da kaynatıyorlar. Ama milletimiz kestaneyi seviyor. Pişirme yöntemi değişse de kestane yemekten vazgeçmiyorlar"




Editör: TE Bilişim