Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HYSK) 1. Daire Başkanlığı tarafından 2016 Ekim ayı ve İdari Yargı kararnameleri kapsamında Gördes Adliyesine Hakim Hülya Akkaş Türk ve savcı Abdullah Altıparmak atandı.

HAKİM HÜLYA AKKAŞ TÜRK KİMDİR?
1987 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde dünyaya gelen Hakim Türk, ilk, orta ve lise öğrenimini Ödemiş'te tamamladı. Yüksek öğrenimini, İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde yapan Türk, 2013 yılında mezun oldu.
Hakimlik stajını Denizli Adliyesinde yapan Türk, ekim ayındaki hakim ve savcı atamalarında, Gördes Adliyesine hakim olarak atandı. Evli olan hakim Hülya Akkaş Türk, Gördes ilçesini çok beğendiğini ve kendisinin ilk görev yeri olan Gördes'te güzel izler bırakmayı arzuladığını belirtti.

SAVCI ABDULLAH ALTIPARMAK KİMDİR?
İlk görev yeri Gördes ilçesi olan Savcı Abdullah Altıparmak, 1991 yılında Yozgat'ın Yerköy ilçesinde dünyaya geldi. Savcı Abdullah Altıparmak, ilk ve orta öğrenimini Yozgat Yerköy'de yaptı. Kırşehir Kaman Anadolu Öğretmen Lisesini bitiren Altıparmak yüksek öğrenimini, Kayseri Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 2014 yılında tamamladı.
2015 yılının mayıs ayında yapılan hakimlik ve savcılık sınavını kazanan Altıparmak 2016 yılında hakim-savcı adayı olarak göreve başladı. 10 ay süren adaylık döneminden sonra, ekim ayında ataması yapıldı.
Editör: TE Bilişim